"10-те най" на Фики

Фикрет Тунчер Фикрет или само Фики, както е по-известен, е един от най-харесваните и нашумели изпълнители на родната музикална сцена. Израства в семейство, в което музиката се поставя на пиедестал, а таланта си наследява от своя баща – именития Тони Стораро. Фики е възпитаник на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ с профил „Поп и джаз пеене“.

Именно заради отличното владеене на различни музикални жанрове, Стораро-junior бе избран сред топ петорката млади изпълнители, част от вокалния ансамбъл „Гласовете на младежката музика“, който участва в церемониите и събитията, съпътстващи олимпийските и параолимпийските игри през 2012 година в Лондон. Емоциите оттогава още напомнят на Фики и за първите му музикални трепети и началните стъпки към една успешна кариера.

"10-те най" на Фики

„Може би тогава си повярвах, че един ден ще бъда на голямата сцена. Още тогава пяхме на огромна сцена с изпълнители от цял свят. За мен беше чест да бъда в този хор“, споделя в телевизионно интервю певецът.

Звездата на Фики Стораро изгрява още с първата му песен, която бе в дует с баща му. „Кажи ми като мъж“ го изстрелва директно на върха на музикалните класации и във фантазиите на стотици фенки. Следва още един дует – този път с Галена. Общото им парче носи заглавието „Кой“. Музикалната изненада, която поднасят на родните меломани, се превръща в тотален хит. Хит, който е част от плейлистите във всеки клуб и до днес.


Успехът на „Кой“ не остава незабелязан от феновете на поп-фолк музиката и е удостоен с приза „Дует на година“ през 2013 година. Това е и първата музикална награда от този жанр за Фики. Не след дълго подписва договор с най-голямата музикална компания у нас – Пайнер мюзик.

От официалния старт на кариерата си до днес младият изпълнител печели над 10 музикални награди в различни категории. Най-желана за всеки артист обаче – „Певец на годината“, получава през 2014 година на церемонията, организирана от продуциращата го музикална компания.

"10-те най" на Фики

Фики впечатли аудиторията с любовта си към българската естрада и народните песни, както и с желанието си да запише народен албум. Първите народни песни, които ни поднесе са „Зайди, зайди“ и „Лудо младо“. В края на 2016 година певецът представи и първият си троен самостоятелен албум „Is This Love“.

Наскоро в телевизионно интервю Фики сподели, че харесва да експериментира. Доказателство за това са и последните му хитове – „С друг ме бъркаш“ и „Ако искаш“. Отличаващи се с различно звучене и новаторски видеоклипове.


Талантливият певец е определян и за един от най-горещите мъже в България, като две поредни години заема челна позиция в класацията на най-сексапилните мъже у нас. През пролетта на 2017 г. обаче Фики разби куп женски сърца с новината, че е влюбен и има приятелка. Заветното „Да“ също не закъсня. В социалните мрежи изпълнителят пусна видео с надпис „Тя каза ДА“.

Фики е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на …“. Ето и неговата десетка.

1. Как би се описал с три позитивни и с три негативни думи?
Мога да се опиша с една дума – позитивен. Негативни думи нямам в речника си.

2. Когато станеш сутрин…
на другите хора обикновено им е обед. 🙂 Работя през нощта и това е нормално.

"10-те най" на Фики3. Най-добре се чувстваш когато…
пея и съм с хората, които обичам.

4. Какво би правил с удоволствие, но все не ти остава време?
Бих прекарвал повече време със семейството ми.

5. Когато искаш…
намирам начин.

6. Когато си на път, обичаш да слушаш…
всякаква музика, усилена на макс.

7. Кое е най-ценното нещо, което си научил в живота си?
Че ако си добър и му се усмихваш, той ще ти отвърне със същото.

8. Коя е най-нелепата грешка, която често повтаряш?
Забравям си шофьорската книжка и документите на колата.

9. С кого би искал да се смениш за един ден и защо?
Със Стиви Уондър, защото ми е идол и искам да се поставя на неговото място поне за малко.

10. Как си представяш живота си след 10 години?
Още по-прекрасен!

Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *