Изборът на детски дрехи не е свързан единствено с модните тенденции.

Важно е родителите да съобразят още куп неща, включително удобството и безопасността на техните деца.

За да ви помогнем в това начинание, в следващите редове ще ви споделим 10 важни съвета при покупката на детски дрехи.


1. Изберете подходяща материя

Не забравяйте, че дрехите имат пряк контакт с тялото на детето в продължение на часове. Ако материята не е подходяща, много бързо могат да се появят раздразнения или чувство на дискомфорт. А когато децата не се чувстват добре, това бързо ще се отрази и на тяхното настроение.

За да се погрижите за комфорта на малчуганите, избирайте материи, които са естествени и позволяват на кожата да диша. Това важи с особена сила за най-малките. Изберете бебешки дрешки с доказано качество, за да се погрижите за удобството и спокойствието на вашето дете. В хипермаркетите ще откриете още и богата гама от предложения за цялото семейство.

2. Обърнете внимание на таблицата с размери

Различните производители използват различни стандарти за определяне на размерите. Затова избягвайте да се водите само по означенията “s”, “m” и т.н., както и по възрастта, за която са определени. Вместо това, винаги обръщайте внимание на таблицата с размери в сантиметри, която може да ви даде най-точна представа дали дрехата ще пасне на детето.

10 важни съвета при покупка на детски дрехи

3. Безопасността трябва да бъде приоритет

При по-малките деца съществува опасност от поглъщане и задушаване с дребни предмети. Затова, когато избирате дрехи, важно е те да нямат малки елементи, като мъниста, копчета и др., които лесно могат да бъдат отстранени и погълнати. Те са безопасен избор за децата и носят спокойствие на родителите.


4. Съобразете кога детето ще може да ги носи

Децата растат скоростно и бързо износват дрехите. Ако сте решили да купувате дрехи в аванс за следващия сезон, задължително се насочете към дрехи в по-голям размер, за да сте сигурни, че когато дойде време да ги носи, те ще му стават.

5. Не затрупвайте детския гардероб с прекалено много дрехи

Поради горната причина, излишно е да купувате твърде много дрехи за даден сезон, тъй като има голяма вероятност те изобщо да не бъдат облечени, а през следващия сезон вече да са твърде малки, за да бъдат носени. В допълнение по различни празници и поводи, вероятно много от роднините и приятелите на семейството ви, също ще изберат да подарят на детето именно дрехи.

10 важни съвета при покупка на детски дрехи

6. Съобразете се с предпочитанията на детето

След определена възраст детето само започва да обръща внимание на дрехите, които носи и да има собствени предпочитания. Някои родители се притесняват, че децата могат да не изберат подходящо за сезона облекло или да не съчетаят отделните елементи. Затова добра идея е в началото да помагате на детето, като му давате няколко вече одобрени от вас тоалета, от които то да избере.

7. Винаги търсете качествени предложения

Качествените детски дрешки ще осигурят комфорт и свобода на детето. Освен това ви гарантират, че няма да се скъсат при първото обличане навън. Дрехи като палта, якета, удобни обувки и панталонки са елементи от детското облекло, в което си струва да инвестирате.


8. Оглеждайте се за намаления

Да пазарувате качествени детски дрехи на достъпни цени не е невъзможно. Оглеждайте се за сезонни намаления и специални оферти на любимите ви магазини. Така получавате същото качество, но на по-достъпна цена.

10 важни съвета при покупка на детски дрехи

9. Бъдете практични в избора си

Родителите с няколко деца ще ви посъветват да заложите на практични решения. Например щампите и декорациите са добро прикритие за петна. Все пак малчуганите обичат да играят навън и невинаги са внимателни за дрехите си.

10. Винаги четете етикета с инструкции за пране

Освен че така не рискувате пералнята да съсипе дрехите, ще може само с един поглед да прецените дали поддръжката им ще бъде лесна. Избягвайте да купувате дрехи, които изискват твърде много грижи.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.