Първи юни е един от най-обичаните празници за децата. Ден за веселби, почерпки и игри. Ден, на прага на лятната ваканция, изпълнена с много безгрижие и лудории.

Нека не забравяме обаче, че освен повод за забавление, първи юни е международен ден за защита на децата. Днес ще насочим вниманието си не само към малчуганите, но и към техните родители.

Представяме ви 10 съвета за безопасно и безгрижно детско лято, изпълнено с много слънце в очите, озарено от щастливи детски усмивки.

10. Мили деца, винаги се движете по тротоарите. Задължително минавайте през подлезите и надлезите, когато има такива. Разбира се, винаги пресичайте на пешеходна пътека, като преди това се огледате добре.

9. Пресичайте само на зелен светофар.

8. Ако сте с колелото, винаги се оглеждайте внимателно и показвайте с ръка дали тръгвате, завивате или спирате. Ако не знаете какви са знаците с ръце, помолете някой възрастен да ви ги покаже, лесни са.

10 съвета за безгрижно детско лято

7. Ако сте под 12 години, карайте колелото само по тротоара.

6. Велосипедите ви трябва да е с работещи спирачки, светлини и звънец. Погледнете дали имате светлоотразители, ако не – помолете баща си да ви сложи.

5. Знаем, че изглежда много яко, но не карайте колелото си без ръце. Особено, ако сте на пътя.

4. Когато се возите в кола, винаги слагайте колана, независимо дали сте отпред или отзад в автомобила. Ако не сте навършили 12 години, трябва да се возите на задната седалка.

10 съвета за безгрижно детско лято

3. Когато се качвате или слизате от колата, винаги го правете от дясната страна или от страната на тротоара.

2. Не изхвърляйте нищо през прозореца на колата, нека пазим природата чиста.

1. Никога, ама никога, не се возете с шофьор, който е пил алкохол.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *