Наближава Св. Валентин и с него идва лавината от мнения за и против празнуването на празника, която ще залее публичното пространство. Вечният спор дали да отбелязваме чуждите традиции. Тази полемика е напълно излишна за и без друго изнервеното до краен предел съвременно общество. Нека се радваме на живота с цялото му изобилие от различни култури и порядки. И ако някой реши да бъде романтичен точно на 14-ти февруари – нека не го осъждаме. Говорим за любов, хора. Всичко свързано с нея трябва не само да бъде позволено, но и целенасочено поощрявано.

С повод или без, поднасянето на романтична изненада на половинката може да се окаже задача с повишена трудност. Това важи особено за случаите, в които се намираме в дългогодишна връзка. Замислете се обаче как стоят нещата в модата. Твърде често новото е добре забравено старо. Или нещо старо, пречупено през призмата на настоящите тенденции. Същото е и с жестовете. Важно е да разчупим клишетата и, най-важното, да ги индивидуализираме. Не звучи толкова сложно, нали? За нас, жените, може би. Но тази статия не е предназначена за нежния пол, а мъжете сте мааалко буквалисти. Спокойно, приятели, няма да бъдете оставени на произвола на съдбата. Ще ви ударим едно рамо с точно 10 идеи за романтични жестове, които ще разтопят сърцето на всяка дама. Да започваме.

1. Серенада с любима песен

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Сега, първо се успокойте. Никой няма да ви кара да пеете пред съседите (освен ако не ви се отдава). Има достатъчно сайтове, от които можете да си поръчате тази услуга. Разбира се, тя не е сред най-бюджетните, но ако нещата с любимата са сериозни, е чудесен начин да засвидетелствате сериозните си намерения. И един бонус съвет – не правете тази изненада, ако не сте сигурни кое парче ще се хареса. Рискувате да си платите за скандал под музикален съпровод.


2. Пътешествие до тематична дестинация

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Това предложение може и да ви поизпоти малко. Не говорим просто за Париж, Рим, Виена… Дори не е задължително да говорим за чужбина. Става дума за място, което възлюбената ви свърза с нещо много ценно или сантиментално. Например Лондон, заради „Хари Потър“, Дубровник, заради „Игра на тронове“ или Созопол – заради хубав детски спомен. Виждате ли, тук се иска от вас много добро познаване на партньора. Сетите ли се обаче за подходящото място и причина за посещението му, гарантирано ще оберете точките. Успех!

3. Фен подарък

Комикси, филми, книги, сувенири, брандирани чанти, несесерчета, чаши, химикалки… Тук можете отново да развихрите въображението си и да си припомните всички онези неща, за които сте слушали по време на разходките в парка. По какво си пада вашата дама? Кой филм, книга или актьор? Има достатъчно магазинчета, където можете да откриете уникални неща. Схванахте ли идеята? Приятелката ви обича „Междузвездни войни“ – купете ѝ тефтер с Чобака или снимка с автограф от някой от любимите ѝ персонажи. За второто ще ви трябва солидна сума, затова то е по-скоро пример за онези от вас, които са във фаза game over или по-просто казано – сериозно обвързаните. Скъпите подаръци са хлъзгава повърхност, защото носят послание, което може да не искате да отправите все още.


4. Любовен тунинг на компютъра или телефона

Стига вашата изгора да няма хиляда пароли за достъп до компютъра или телефона, можете да направите нещо много симпатично с тях. Сякаш този вариант ще работи най-добре с лаптопа, тъй като смартфона обикновено се ползва често. Ако изберете компютъра, можете да направите доста неща. Сложете ваша снимка или романтичен пейзаж като wallpaper, нагласете плейъра с любимата ви песен, оставете файл с любовно писмо в средата на десктопа, така че да се вижда. Или направете презентация със снимки и музика. Вариантите наистина са много.

Ако пък се спрете на варианта с телефона, може да направите следното – сложете код, който представлява датата на вашето запознанство и накарайте половинката да го познае и въведе. След като го направи, ще се натъкне на ваша много симпатична снимка. А, когато ѝ позвъните, ще чуе мелодията на вашето парче. Това, разбира се, са само идеи как да реализирате романтичната кибератака. Вие сте хакерите.

5. Handmade подарък

Няма нищо по-хубаво от подарък, изработен ръчно. Бижу, картичка, а дори и домашен кекс. Важното е да сте вложили нещо от себе си. Дори и да не се получи експонат за изложба, гарантирано ще трогнете някого с този жест. Запретвайте ръкави и действайте!

6. Домашно кино

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Ще се запитате какво толкова оригинално може да има в едно домашно кино. Пускаме телевизора и готово. Да, ама не. Не говорим за това. Говорим за превръщане на хола в импровизиран киносалон, готов за романтични изживявания. Разчистете терена, подгответе пуканки, желирани бонбони, газирани напитки и ги подредете отстрани на масичка, за да заприлича на будка. Разхвърляйте тук-таме по някоя програма на кината, вържете звука на телевизора с допълнителни колонки. Изберете романтичен филм и посрещнете дамата на сърцето ви с импровизиран и направен от вас билет за кино. Приятно гледане!

7. Курс за любимо занимание

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Готварски курс, езда, танци, пеене… Направете изненада с любимото занимание на скъпия за вас човек. Всеки има някакво хоби. Ако пък не намирате подходящ курс, импровизирайте в домашни условия. В случай, че девойката обича да реди пъзели, закупете най-хубавия възможен и ѝ предложете да го наредите заедно на по чаша вино и десерт. Вариантите наистина са много, стига да познавате добре гаджето си.


8. Кошница с лакомства

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Спретнете една богата кошница с любими неща за похапване и пийване и заведете нежната половина на пикник. Ако времето не го позволява, направете го на пода в хола. Това май не прозвуча както трябваше. Поне не и за нашата тема. Постелете одеяло, декорирайте с малки свещички, красиви салфетки, декоративни камъчета. Така може да получите една нестандартна, но ефектна вечеря за двама, която ще съживи тръпката в отношенията.

9. Напишете писмо

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Сигурно са ви попадали или поне сте чували за книжни издания с любовни писма на велики мъже. Не е лоша идея да закупите едно такова издание и да добавите в него едно писъмце лично написано от вас и адресирано до вашата любима. Няма нужда да се притеснявате как ще го сътворите. Никой не очаква да сте Шекспир. Стига да сте искрени и да изразите чувствата си, всичко ще е както трябва.

10. Превърнете снимка в картина

10 оригинални романтични жеста за нежната половинка

Изберете най-хубавата ви снимка с най-хубавия спомен. Намерете художник, който смятате, че ще се справи подобаващо. Не искате карикатура, а красива и изпипана картина. Изберете рамка, опаковайте и очаквайте грандиозна реакция. Няма как да не успеете да впечатлите любовта си с такава инициативност. Това е един много сантиментален подарък, който ще разтопи сродната ви душа като сладолед на летни температури. Успех, господа!Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.