Бабите имат специална роля в живота ни. Те са вторите ни майки, но по-снизходителни, по-забавни, раздаващи пари и подаръци на поразия и въпреки възрастта си, готови на какви ли не подвизи за да има усмивки по лицата ни. Те винаги ни чакат, за да сготвят любимите ни ястия, да ни дадат рамо, на което да поплачем, или да ни разсмеят с историите си.

Сигурни сме, че всеки един от нас има по една забавна случка с баба си. Ние сме ви подбрали 10 такива и с удоволствие бихме желали да прочетем и вашите.

1. “Прибрах се вкъщи, за да видя родителите си, при които живее и баба ми. Тя е прикована на легло от три години. Едната вечер, нашите излязоха и аз останах у дома с баба. На вратата се почука. Когато отворих, видях дядо с акордеон. Той попита: “Как е Катя?” (баба ми) Кажи ѝ, че Митко дойде да пее песни под прозореца ѝ.” Той свири буквално час под прозореца. Баба слушаше и се усмихваше. Това очевидно беше първата ѝ любов.”


2. “Баба ми беше строга и голяма вещоманка. Веднъж ни се развали бързовара и тя взе назаем от съседката. Включих го, за да стопля вода, но и той не работеше. Баба ми реши, че съм го счупила, започна да вика, взе го и започна да ме гони с него. Когато ме настигна, започна да ме налага с него. По-късно разбрахме, че просто не е имало ток.”

3. “Често чуваме, че компютърните игри предизвикват агресия у децата и ги карат да се държат по жесток начин с околните. Когато бях на 12, прекарвах ваканциите на село, при баба си. Една сутрин тя ми връчи една брадва, показа ми петела и ми каза: “Крайно време е той да стане на супа. Отсечи му главата, а аз ще го оскубя.” Никоя видео игра не е предизвиквала подобна емоция в мен, като това да гледам обезглавения петел да тича из градината, правейки всичко в кръв.”

10 баби, които са "подарили" на внуците си незабравими преживявания

4. “Един от приятелите ми е страшно горд с това, че е трето поколение жител на Москва. Майка му обича да разказва историята как е станало това. Баба му е била на път за Санкт Петербург, но е трябвало да остане в Москва, тъй като не е имала достатъчно пари, за да стигне до крайната си дестинация.”

5. “Преди години баба ми разговаряше със своя съседка, която ѝ каза, че тяхна позната се е преместила в града, за да работи като компаньонка. Баба ми троснато отвърна, че няма срамна професия и че всяка работа трябва да се върши от някого. Съседката беше шокирана от реакцията на баба ми, но се съгласи с нея, защото много я уважаваше. Едва по-късно баба ми разбра, че съседката е казала “компаньонка”, а тя е чула “камериерка”.


6. “Купих сателитна чиния за баба си и реших да я инсталирам сам. 20 минути се опитвах да уловя сигнала. Баба ми каза, че не правя нищо както трябва, удари чинията с дървената лопата и тя започна да работи.”

7. “Наследих апартамент от баба си. Ремонтирах го и реших да махна килера. Оказа се, че има двойна стена. Когато я махнах, открих скелет. Слава Богу, беше играчка. Освен него, имаше и съобщение: “И аз имам своите скелети в гардероба.”

8. „Когато бях на 16, баба ми откри алкохол в стаята ми. Мислех си, че ще ме накаже, но тя донесе две чаши и ми каза: „За какво ще пием?“

10 баби, които са "подарили" на внуците си незабравими преживявания

9. “Най-ярките ми спомени от детството са постоянните конфронтации на баба ми с шофьорите, които караха по алеята, на която тя живееше. Тя разреши проблема си по един гениален и в същото време елементарен начин – намери отнякъде знак “Влизането забранено” и го сложи в началото на алеята. Пътните полицаи се възползваха от ситуацията и започнаха да пишат актове на нарушителите. По-късно съседите откриха кой го е направил и махнаха знака. Но баба ми доказа, че е над закона.”

10. “Началото на връзката между баба ми и дядо ми все още е мистерия за мен. Когато питам баба ми как е започнало всичко, тя уверено казва: “Бях в един магазин, когато дядо ти дойде. Той толкова ме хареса, че реши да се запознаем.” Дядо ми, пък, казва: “Две момичета бяха влюбени в мен – баба ти и още едно. Не знаех как да се отърва от тях. Баба ти просто беше по-нахална. И ето ни сега...”
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *