понеделник, август 19


10 любопитни факта за филма „Тетрадката“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
10 любопитни факта за филма "Тетрадката"
Снимка: IMDb

15 години по-късно, а ние не се сещаме за по-романтичен филм от „Тетрадката“. Излязъл на 25 юни 2004, романтичната драма става класика, превръщайки Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс в звезди.

Лентата всъщност е базирана на едноименния роман от 1996 година. „Тетрадката“ е първата от книгите на Никълъс Спаркс, адаптирани в кино истории, чиято цел е да си поплачем и да повярваме в истинската любов.

Филмът се превръща в тотален хит през 2004 и успява да натрупа 115 милиона долара. В чест на 15-годишнината от тази знаменита лента, ще ви разкрием 10 от задкулисните ѝ тайни.

1. По действителен случай

Книгата описва действителната история на бабата и дядото на съпругата на Спаркс, които са заедно от повече от 60 години. „Историята им е чудесна, но това, което ми направи най-голямо впечатление беше начинът, по който се отнасяха един с друг. Очите му блестяха, когато я поглеждаше, постоянно държеше ръката ѝ, подаваше ѝ чай, обгрижваше я. Гледах ги и си мислех как след 60 години брак тези двама души се отнасят един към друг по същия начин, както в самото начало на връзката им. Те подариха на мен и моята съпруга неописуем дар в първия ден от брака ни – показаха ни, че истинската любов съществува и може да трае вечно.“

2. Истинският Ноа

Можете ли да си представите Том Круз в ролята на Ноа? Това почти се случва. През 1998 Стивън Спилбърг проявява интерес да режисира филма. А изборът му за главна мъжка роля се спира върху Том Круз. Уви, неразбории в графика се оказват пречка по пътя и проектът е замразен за години, докато не се появява Ник Касаветес.

Режисьорт знае, че иска Гослинг за ролята, но на студиото му е нужно време, за да се увери в избора. Гослинг също е изненадан, особено след първата си среща с режисьора. „Трябваше да се срещна с Ник в дома му. Когато отидох, той беше в задния двор. Погледна ме и каза: „Искам ти да вземеш тази роля, защото не си като другите млади актьори в Холивуд. Не си красив, не си готин. Ти си обикновено момче, което изглежда малко глуповато.“

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

1 2 3 4 5
Сподели

Коментари