Този Хелоуин ще бъде различен, защото тяхната сага приключва. 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, един от най-популярните и почитани, както от феновете, така и от критиката, хорър франчайзи в историята на киното, достига епичната си и ужасяваща кулминация с „Хелоуин: Краят“.

Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, какъвто не сме виждали досега на големия екран. Само един от тях ще оцелее, но кой?

След невероятния успех на превърналите се в най-успешните филми от поредицата до момента „Хелоуин“ (2018) и „Хелоуин убива“ (2021), като режисьор на „Хелоуин: Краят“ се завръща Дейвид Гордън Грийн, който има амбицията завършекът на трилогията му отново да предложи на зрителите нещо различно.


Действието на „Хелоуин: Краят“ се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността ѝ в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

„Хелоуин: Краят“ отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание. Филмът ще предложи и на феновете на поредицата, и на тези, които за първи път ще се сблъскат с безжалостния Майкъл Майърс страховито кинопреживяване, което ще се помни дълго и ще ги подготви по идеален начин за най-страховития празник в годината!

„Хелоуин: Краят“ настъпва само в кината, IMAX и 4DXот 14 октомври, а в дните преди премиерата © Мустак • Мъжката зона ви дава шанс да спечелите двойни кинобилети за филма. Попълнете формата за регистрация, отговорете на въпроса до 10 часа на 14 октомври и бъдете готови за награда. Успех!


Ден преди официалната премиера на „Хелоуин: Краят“ у нас поглеждаме зад кулисите на продукцията. Ето 10 любопитни факта за актьорите, сюжета и тайните детайли около лентата. А тук е скрит и отговорът на въпроса.

1. Джейми Лий Къртис, която влиза в главната роля на Лори Строуд, е известна като първото „финално момиче“. Къртис играе ролята на Строуд повече от четири десетилетия – едно от най-дългите превъплъщения на образи в киното. 

2. През 2018 г. дебютира „Хелоуин“ – първата част от новата трилогия от франчайза. Премиерата на филма е изключително успешна и поставя редица боксофис рекорди, превръщайки го в най-касовия филм в 45-годишната история на поредицата, с най-голям премиерен уикенд на хорър филм с участието на жена в главната роля.

3. Зад маската на Майкъл Майърс са заставали 16 различни актьори.

4. Градът, в който се развива действието на филма – Хедънфийлд, е вдъхновен от родния град на сценариста Дебра Хил, който обаче се намира в Ню Джърси, а не в Илинойс, както е в продукцията.

5. Бюджетът на първия филм от франчайза е едва $300 000 и едва покрива разходите по продукцията. Това налага създателят на филма Джон Карпентър сам да създаде емблематичната музика за филма, правейки го в рамките на три дни. По същата причина и първият филм е толкова тъмен – не, за да създаде мрачна и страшна атмосфера, а защото екипът нямал бюджет за повече осветление. 


6. Джон Карпентър дава имената на повечето си герои, вдъхновен от истински хора, които познава. Така например, името на Майкъл Майърс идва от името на британски филмов дистрибутор, който помага на Карпентър да реализира предишния му филм – „Нападение над участък 13“ през 1976 г. Лори Строуд пък е кръстена на първата му приятелка.

7. Оригиналното заглавие на филма „Хелоуин“ е било планирано да бъде „Тhe Babysitter murders“ („Убийствата на детегледачката“).

10 любопитни факта за филма "Хелоуин: Краят"

8. Сценарият на първия филм е написан за по-малко от две седмици, защото според слуховете изпълнителният продуцент Ървин Ябланс искал да бъде завършен преди да излезе в годишен отпуск през 1978.

9. Първата маска на Майкъл Майърс е повече от евтина. Създадена е от маската на Капитан Кърк от „Стар Трек“, от която махат веждите и бакенбардите, разтягат я и я боядисват в бяло, и която е струвала едва $1.

10. Джейми Лий Къртис получава $8000 за ролята си в първия филм.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *