Не всеки човек обича да общува с други хора. По тази причина британското издание indy100 състави списък на десетте професии, които изискват най-малък контакт с хора и най-малко умения в тази област.

За да установи кои са тези професии медията ползва данни от Информационната мрежа за професиите – департамент към американското министерство на труда, който съдържа информация за общо 974 професии.

Всяка една длъжност получава точки от 0 до 100 в зависимост от това до каква степен за нейното упражняване се изисква контакт с други хора или приятелско отношение.


И така, това са 10-те професии, които изискват най-малка комуникация с хора.

10-те професии, които изискват най-малка комуникация с хора

10. Дървосекачи

Също с 56,5 точки на десето място застават дървосекачите. Тяхната професия изисква, освен умело боравене с брадви и триони, така и познаването на техники за безопасно падане, така че дървото да понесе минимални щети по повърхността си.

10. Оператор на ковашки машини

На десето място с 56,5 точки се нареждат хората, които работят на машини за обработка на метал и пластмаса.

8. Работници на полиращи машини

Те изглаждат и полират различни предмети от метал, дърво, камък, смола, пластмаса, стъкло и др., използвайки ръчни уреди. Точките им в класацията на Информационната мрежа за професиите са 56.

8. Геолог-техник

Това са хора, които тестват или анализират проби на изкопаеми като нефт и минерали, или изследват даден терен за наличие на петрол, природен газ или други ценни залежи. Те също получават 56 точки.


6. Работници на машини за отливане

С 54,5 точки на шесто място се нарежда професията на хората, които следят за правилната работа на автоматични машини за отливане.

5. Гладачи

Това са хората, които използват парни, хидравлични или други машини, с които премахват гънки по текстил или друг вид материи. Тяхната професия получава 53,5 точки.

10-те професии, които изискват най-малка комуникация с хора

5. Артисти

Тук става въпрос за хората на изкуството, които създават ръчно направени произведения, посредством плетене, грънчарство, тъкачество и други дейности, свързани с работата на ръцете. Тяхната професия получава също 53,3 точки.

3. Поети и автори на писмено творчество

Това са хора, които създават авторски оригинални текстове като сценарии, проза, поезия, текстове на песни и други. Те застават в челната тройка с 52 точки.

2. Земеделски работници

На второ място с 51,5 точки се нареждат земеделските работници, които засаждат, култивират и отглеждат плодове, зеленчуци, ядки и всякакъв друг вид реколти.

1. Ловци и трапери

С 51 точки професията, изискваща най-малко контакт с хора, е тази на ловците и траперите. Те преследват диви животни за човешка консумация на месо, кожа, стръв и др.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.