Историята е свързващото звено между миналото и настоящето и предпоставка за едно рентабилно бъдеще. Само че не сме сигурни кой, кога и защо е решил, че тя трябва да бъде представена след предварително окастряне и моделиране на информацията. Кой решава кое е правилно и кое не? Но по-важният въпрос е „Кой решава кое е чистата истина и кое е плод на нечие изкривено съзнание?“.

Величествените образи от историята са такива, защото някой е решил, че личността на тези хора трябва да бъде представена като току-що излъскан кристал, но нека не забравяме, че и той се зацапва с времето. Слава Богу, през вековете са се раждали, макар и рядко, дръзки персони, които са поднасяли информацията в цялата ѝ „кална“ прелест.

По-надолу сме събрали за вас малко неприлични факти от историята, които са ни били спестени през годините.


1. Оргазъм за успокоение

Всички знаем, че историята на вибратора не започва с доставянето на оргазми за удоволствие. Той е бил създаден по далеч по-сериозни и здравословни причини. Оказало се, че непрестанното потискане на женската им природа карало неузрелите съпруги и девойките в обществото много често да страдат от психическо заболяване, което тогава наричали „Hysteriа“.

Лекарите разбрали, че чрез достигане на оргазъм, жената се балансирала и успокоявала. По онова време процедурата не се смятала за сексуална. Всъщност лекарите приемали това за рутинно, досадно и скучно. Трудната част била в това, че те собственоръчно стимулирали пациентките си, което понякога им отнемало часове и изморявало ръцете им.

Следващото, което биха могли да направят, е да създадат уред, който да върши това вместо тях. И така бил „заченат“ доведеният брат на мъжкия фалос – вибраторът. Ранните модели варирали от комични до плашещи. Някои от тях заемали по две стаи. После „масажорите“ драстично започнали да намаляват размерите си (на заглавната снимка).

2. Момичетата на Виктор Юго

Не е страшно да умреш. Страшното е да не живееш!„. Явно Виктор Юго е следвал собствената си максима с пълна сила и е живял на бързи обороти. Авторът на „Парижката Света Богородица” има в биографията си множество други знаменити постижения, но не всички са били поднесени на обществеността с гордостта, с която са били постигнати.

Дали всеки, който е чел „Клетниците”, е наясно с това, че приживе г-н Юго е спал с толкова много проститутки, че в деня, когато се пренесъл в отвъдното, всичките бордеи в Париж били хлопнали кепенците си, защото повечето от труженичките в тях си взели почивен ден, за да могат да оплачат „любимия си“… творец.


3. Фетишите на Мери Уолстонкрафт Шели

Всички знаем кой е Франкенщайн и историята му. Независимо дали сте чели книгата или сте гледали някоя от екранизациите ѝ, ви е станало ясно, че само човек с много изкривена представа за живота и смъртта би създал подобна творба. А фактът, че авторката е изгубила девствеността си на крехката възраст от 17 години и то на гроба на собствената си майка, го доказва и ни оставя малко място за съмнение. Която освен да прави секс там, обожавала и да прекарва свободното си време, четейки книги.

4. Спринтията

Атмосферата в Древен Рим била абсолютно освободена и лишена от всякакви сексуални табута. Проституцията, независимо дали класна или долнопробна, била смятана за нещо толкова нормално и естествено, че заплащането на жриците се осъществявало със специално изсечени за целта монети, на които били изобразявани сцени от сексуален акт между мъж и жена от едната страна.

От другата имало римски цифри, които се предполага, че са обозначавали стойността на монетата. Позата на предната страна на бронзовия жетон съответствала на предоставената услуга. Днес те имат висока колекционерска и нумизматична стойност и затова често се срещат техни фалшификати.

5. Срамните обичаи в римската армия

Както вече разбрахме, в Римската империя не е имало забранени или срамни неща. Всичките извратени фетиши са намирали своето място под римския небосклон. И ако някой си помисли, че те са оставали скрити, дълбоко греши. Освен че са били излагани на показ, някои от тях са били налагани и със закон. По-младите офицери в армията били длъжни, по всяко време от своята военна служба, да бъдат на разположение на своите началници за сексуални преживявания, като задължително трябвало да ги наричат „тате“.

6. Кърваво червената страст на Исак Нютон

Както на всички ни е известно, сър Нютон се е пренесъл оттатък неопетнен и непорочен като новородено, защото презирал жените. Затова сме озадачени от факта, че той имал странна мания към кръв. И то не каква да е кръв, а менструалната кръв на проститутки, защото вярвал, че тя имала магически свойства. Именно по тази причина стените на стаята му били боядисани в червено. Обяснение за тази мания никой учен (дори и самият той) не е могъл да даде.

7. Френските пощенски картички

Дълбаейки по-надълбоко в миналото, достигаме до един нов геоложки слой на историята на голотата в човешкото битие. Оказва се, че тя не е толкова „срамна“, колкото са се опитвали да ни я представят. Това, което виждате, е пощенска картичка, която се е изпращала до някого със същата идея, с която и вие изпращахте преди повече от 2 десетилетия на роднини и приятели от ваканцията си.

Започнали да се заснемат много скоро след създаването на фотоапарата във Великобритания, където пословичното благоприличие не дало воля на откритите продажби. Но веднага щом стъпили на европейска земя и в частност Париж, всички задръжки на модели, фотографи и потребители потънали в небитието.

8. „Силата“ на женската голота

Пак стигаме до римляните и техния пословичен антиаскетски начин на живот, намиращ силно, но крайно и отвратително изражение в личността на 17-годишния император Елагабалус, чиято диващина и сексуален хедонизъм били несравними. Той използвал като демонстрация на власт стотици голи жени, които дърпали колесницата му по улиците на Рим, докато той ги налагал с камшици.

Чудовищната му репутация не е създадена само от тази негова практика. Списъкът с извратените му идеи е безкраен и ужасяващ. Фактът, че имал любовници и от двата пола, може само да положи началото на множество спекулации, какво още би могъл да направи този извратен мозък.


9. Девствена е… не е девствена… девствена е… не е…

През Средновековието най-важното за една девойка не било това дали може да готви вкусно или да е добра домакиня, или пък да е красива. Най-важното било тя да се опази девствена до първото брачно ложе. Това значело, че тя е чиста и добродетелна. Въпреки че по онова време девствеността не била толкова нереална, както днес, и тогава се срещали „гнили плодове“, на които се налагало да проявяват хитрост и да хвърлят прах в очите на любящия и заблуден съпруг, за да го убедят в своята честност.

Имало си набор от трикове за тази цел и един такъв пример е поставянето на пиявица върху слабините на жената ден преди сватбата, като трябвало да се внимава тя да не влезе по погрешка навътре. Тогава кръвта изтичала тук, а после на това място се образувала малка коричка. Поради потока на кръвта и свития канал на влагалището, ефектът на току-що разкъсан химен е постигнат.

10. Дай да те погъделичкам

Явно не само римляните са имали странни и извратени представи за това какво е нормално и позволено в секса. Руската императрица от XVIII век Екатерина Велика е известна със сексуалните си приключения като например митът, че е починала, докато се е съвкуплявала с кон. Представете си тогава какво е правила с хората.

Тя си наемала придворни за една специална дейност. В трудовата характеристика на „гъделичкачите на крака“ влизало непрестанното гъделичкане на ходилата на тяхната шефка, за да предизвика нейната възбуда, докато тя му говорела мръсотии и изразявала всяка своя адекватна или не емоция. По онова време тази техника е била съвсем обичайна и често срещана. А самата позиция била желана от момчетата, защото им давала възможност да се изкачат в йерархията на властта.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *