Повечето успешни хора, колкото и да не си приличат, имат общи неща помежду си. Те са организирани, целенасочени и добре знаят какви са приоритетите им. Спазват добре балансиран и организиран график, което им позволява да процъфтяват в кариерата и да имат, доколкото е възможно, нормален личен живот. Ще ви покажем как 10 звезди стартират деня си и кой знае… може точно това да е ключът към успеха.

1. Дженифър Анистън става рано

Навярно сте чували, че повечето успешни хора не се излежават до късно. Е, Дженифър Анистън не прави изключение. Тя става в 04:30 всеки работен ден и не губи излишно време в леглото. Тя мие старателно лицето си, пие гореща вода с лимон и медитира 20 минути. Така освен, че печели време за себе си, тя е напълно готова за предизвикателствата през деня.

2. Опра Уинфри медитира

За ползите от медитацията са изписани и ще продължават да се пишат хиляди книги. Тя помага за намаляването на стреса, засилва креативността и поддържа доброто общо състояние. Известната водеща започва абсолютно всеки свой ден с 20-минутна медитация. Опра споделя, че тишината я изпълва със спокойствие, чувство на задоволство и радост. Ако има прекалено много задачи, медитацията ѝ трае само 10 минути, но пък повтаря ритуала си отново през деня.

3. Леа Мишел взима горещ душ

Всяка сутрин, след чашата си с кафе, певицата и актриса, взима горещ душ. Тя прекарва дълго време в банята дори и в най-натоварените си дни, защото тази процедура ѝ помага да премахне всички токсини от тялото си. По време на душа, Леа ексфолира тялото си два пъти – започва със суха четка, след което използва домашен скраб от кокосово масло, кафява захар или морска сол и зехтин, който сърханява в банята.


4. Ричард Брансън прекарва време със семейството си

Брансън не е единствената ранна птица в семейството. Без значение от плановете си, той става в 5 часа сутринта, работи и закусва. Най-важната част от сутринта му обаче е времето, което прекарва с близките си. Той споделя, че тези мигове го зареждат с добро настроение. Учените са доказали, че времето със семейството подобрява здравето и удължава продължителността на живота.

5. Джесика Алба тренира с приятелки

Всички успешни хора знаят какво е значението на тренировките. Знаят много добре и че ако не тренират сутрин, най-вероятно няма да го направят вечерта, когато са изключително изтощени. Джесика Алба се справя с тази ситуация и с ранното ставане благодарение на своите приятелки. Актрисата признава, че тренировките не са любимото ѝ занимание, но ѝ помагат да се справя със стреса, а приятелките ѝ я държат мотивирана.

6. Британи Сноу си има специален сутрешен плейлист

Дори и да стане в лошо настроение, актрисата лесно го променя със специалния си сутрешен плейлист. След закуска, тя задължително слуша песни за повишаване на настроението, които звучат в цялата ѝ къща. Това ѝ помага да се събуди бързо и да се настрои положително за останалата част от деня.

7. Джулиън Хъф благодари за всичко

Позитивизмът в началото на деня за танцьорката е в нейния ритуал за благодарност. Тя се буди в 06:30, сяда в леглото си и си мисли за пет неща, за които е благодарна. Освен това, тя си поставя и няколко малки цели, които иска да осъществи в следващите 24 часа. Едва след това, Джулиън влиза в новия ден.


8. Дейвид Карп не проверява мейлите си

Основателята на “Tumblr” е сигурен, че четенето на мейли сутрин не е особено продуктивно. Той прави това едва, когато отиде на работа около 09:30. Дейвид има специални филтри на входящата си поща, така че получава съобщения само от своите служители и приятелката си. Останалите мейли отиват в специална папка, която той преглежда едва след като провери тези във входящата си поща.

9. Кейт Хъдсън потапя лицето си в лед

Актрисата използва този метод, за да се събуди. Научил я известен гримьор, с когото работила и тя започнала да го прави всяка сутрин. За целта използва голяма купа с много лед и малко вода. Тази ледена вана я събужда наистина бързо, а също така омекотява кожата на лицето ѝ и ѝ придава допълнителен блясък.

10. Марк Зукърбърг елиминира възможностите си за избор

Наличието на голям избор е признак на лукс. Но сутрин този лукс може да превърне деня в пълно бедствие. Какво да ям, какво да облека, какво да обуя? Всичко това е губене на ценно време. Ето защо много богати и успели хора са избрали да ограничат максимално опциите си. Един от ярките примери е Марк Зукърбърг, който признава, че има около 20 еднакви сиви тениски в гардероба си. Тази липса на избор му спестява време, главоблъсканици и му помага да се концентрира върху работата си.



Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *