Богдана Трифонова или Боги от БГ Радио, както е по-известна, е една от най-позитивните личности в ефира на България. Боги е омъжена и има две деца – Надежда и Андрей. Завършила е НАТФИЗ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на проф. Дора Русинова.

От 1995 г. работи в Нова телевизия като репортер с ресор култура до 1996 г., когато отива в Канал 3 като водеща на Сутрешния блок. През 2000 година е сценарист и репортер на предаването “Кръгове” по БНТ, а от 2001 г. е част от екипа на БГ Радио от създаването му досега.

„Беше вълнуващо и романтично! За първи път разбрах какво е това радио. Разбрах колко е голяма силата му и какъв опасен чар има! И останах! Намерих себе си на това мястото!“, разказва Богдана.

Успоредно с работата си в радиото, от 2009 г. до 2010 г. Боги застава до Ива Дойчинова като водещ на предаването „Денят е прекрасен” по bTV. Единственото свободно време, което й остава като работеща майка, прекарва със семейството си.

„Обичам си децата. Обичам си семейството, приятелите, спокойствието, пътуването. Обичам хубавото кино. Обичам да гледам анимационните филми на Дисни и Пиксар. Обичам следобедния сън…с книжка преди него. Обичам да споделям, всичко което ми харесва. Като цяло обичам да обичам.“

Днес Богдана Трифонова и ефирната ѝ половинка Симо (Симеон Колев) са може би едни от най-успешните радио водещи у нас. Заедно са всеки делничен ден от 7 до 10 в сутрешния блок „Стартер“. Боги от БГ Радио е поредната звезда, която поканихме да участва в инициативата ни „10-те най на…“. Ето нейната десетка.

1. Най-добре се чувствам, когато… съм спокойна и подредена отвътре!

2. Най-голямата ми слабост… Много искам да имам слабост… някъде около 49 кг, ама все не ми се получава. И за всичко това са виновни италианците, които са измислили пиците. Май Италия ми е… слабост!

3. Научих се…, че няма научаване! Винаги има нещо, което за първи път чувам, усещам, срещам, подушвам, помислям. Това му е интересното на живеенето – постоянното научаване на неща!

"10-те най" на Боги от БГ Радио4. Най-хубавият спомен от детството ми… е усещането за безгрижие и моментите, в които си ровех в кашона с играчки… много ми беше хубаво да си намирам нещо позабравено на дъното.

5. Най-нелепата грешка, която често повтарям… То пък една да беше. Като се започне от спъването и се стигне до предоверяването. Последното определено е по-лошо, защото, когато паднеш заради него, боли много по-дълго и много повече.

6. До леглото си винаги имам… нощна лампа, книжки на купчинка, телефон, очила за сън.

7. Пристрастен(а) съм към… личното усещане за свобода.

8. Когато искам… ИСКАМ много силно и обикновено си го постигам.

9. Разбирам, че ме лъжат, когато… ми кажат. Аз често не разбирам това. Толкова ми се струва безсмислено, че чак го изключвам като съществуващо. Осъзнавам, че е наивно, но…

10. За да спечелят доверието ми, трябва… да бъдат самоиронични и естествени. Такива хора ме печелят от раз!


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *