Терминът „парфюм“ идва от думите „per“ и „fumare“ и в буквален превод от латински език означава „чрез дим“. Смисълът е взет от някогашния процес по окадяване с ароматно вещество, както в религиозните ритуали, така и в ежедневието на древните.

Днес парфюмът е много повече от обикновен аромат. Той показва индивидуалността ни, издава характера и начина ни на мислете и подчертава отношението ни към заобикалящия свят.

Ако искате да ухаете на марихуана цял ден, без да нарушавате закона, или пък просто да видите реакцията на колегите ви, когато се появите в офиса ухаещ на сварен омар, днес ви предлагаме няколко интересни идеи. Ето 10 от най-странните парфюми, излизали някога на пазара.

1. Аромат на вагина

„Vulva Original“ в действителност не се определя като парфюм, а по-скоро като аромат с мирис на вагина. Целта на аромата е да „стимулира този, който го носи, а не някой друг“. Повечето парфюми действат като „ароматни сигнали“ и се използват за подобряване на вашето уникално ухание, предавайки ви по-привлекателен и социално приемлив вид. Но „Vulva Original“ няма нищо общо с тези парфюми! Той е създаден за ваше собствено удоволствие. Вдишайте го и се наслаждавайте на аромата на красива жена, навсякъде и по всяко време.

2. Аромат на погребален дом

Demeter Fragrance Library не спира да ни изненадва със своите странни и чудати аромати. Но несъмнено едно от най-екстравагантните им хрумвания е създаването на „Funeral Home“. Той е смесица от класически бели цветя: лилии, карамфили, гладиоли, хризантеми, с нотка на махагон и ориенталски килим, пресъздаващ атмосферата на последното погребение, на което сте присъствали.

3. Парфюм боя под формата на спрей

Не ви ли се е искало да вземете един спрей с боя и да се напраскате? Е, сега вече имате тази възможност благодарение „Wode Paint“. Той е първият по рода си видим парфюм създаден Boudicca. Разбира се, неговата опаковка напомня на спрейовете, използвани за създаването на графити, и ще ви оцвети в наситено синьо. Първоначалният шок от оцветените ви кожа и дрехи ще отшуми с течение на времето, когато синьото плавно ще избледнее. Но, ако и този факт не може да ви успокои, по-добре се спрете на по-традиционната версия на парфюма –  „Wode Scent“.


4. Аромат на хамбургер

През 2008 г. веригата за бързо хранене „Burger King“, реши да изненада своите клиенти с представянето на „Flame“ – одеколон с аромат на месо. Неговата цел обаче е да съблазнява, а лекият привкус на печено месо напомня за уникалната атмосфера на ресторантите за бързо хранене. А дали „Flame“ не е перфектен за първа среща. Цената му е повече от прилична – едва $4. Парфюмът може да бъде закупен от техния уебсайт. Не се препоръчва на вегетарианци.

5. Аромат на сирене Стилтон

През 2006 г. производителите на сирене Стилтон (Stilton) представиха собствен парфюм – „Eau de Stilton“, който носи „земния и плодов аромат“ на пикантното синьо сирене „в един висш парфюм“. Парфюмът, дело на компания разположена в Манчестър, се отличава със „симфония от природени основни нотки, включително равнец, ангелика, градински чай и валериан“.

6. Secretions Magnifique – пот, сперма и кръв

Всеки в някой момент от живота си се е чувствал дискомфортно, когато е бил „не достатъчно чист“… Е, по същия начин бихте се чувствали носейки този парфюм. За всеобщо щастие разпространението му е ограничено, достъпен е само на американския пазар. Ароматът му не може да бъде описан деликатно. Може би едно от най-точните определения е смесица от пот, сперма и кръв.

7. Парфюм от канабис

Според производителите на „Cannabis Santal Eau de Parfum“, той е смес от горски аромати, които улавят суровата енергия на желанието. Екзотичните цитруси и приятните нотки на шоколад, ветивер, ванилия и мускус обграждат уникалната сърцевина на този съблазнителен аромат: специално патентован акорд, улавящ чувствеността на суровия канабис.


8. Аромат, създаден от вашето ДНК

Какъв е вашият аромат? „My DNA Fragrance“ е уникална компания, която създава съблазнителни „течни съкровища“, които галят тайните желания на ума от дълбините на вашето ДНК. Вече никой няма да мирише като вас, понеже вашият парфюм ще е точно толкова уникален, колкото и вашето ДНК. Наскоро компанията започна производството на линия от парфюми базирани на ДНК-то на известни личности като Мерилин Монро и Барак Обама.

9. Аромат на омар

Друг налудничав аромат от Demeter Fragrance Library е този на Омар. Това вероятно е „най-трудният са смилане“ аромат и ако трябва да сме напълно честни той представлява комбинация от нотки на море, сладко месо, и разстопено масло. Хм… Дали има ентусиасти сред вас, които биха го носили?

10. Одеколон KISS

На всички ни се иска да купонясваме цяла нощ на фона на рокендрол, но не на всеки му допада аромата след това преживяване. Самата идея за одеколон представен от четирима потни рокаджии с грим, за които думата „готик“ означава начин на живот, не звучи много привлекателно, но както се казва: за всеки влак си има пътници.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *