Всяка делнична вечер зрителите на bTV го гледат в „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Дете на смесен българо-гръцки брак, стендъп комедиант, барабанист, журналист, автор на книгата „За вафлите и хората“…

Въпреки че е едва на малко над четвърт век, Николаос Цитиридис определено има какво да ни разкаже за живота си. Днес ви представяме 10 любопитни факта за него.

1. Раждането на един бъдещ стендъп комедиант

Историята на Николаос-Теодорос Илиас Цитиридис започва в първия ден на февруари 1994 г. в Атина. Баща му е грък, а майка му – българка, родом от Благоевград. Като дете говори еднакво добре и двата езика, но с годините гръцкият остава на заден план и днес признава, че все по-рядко го използва.

2. За постоянно в България

Когато е едва на 5 години, Додо, както е псевдонимът на Николаос, заедно с майка си се мести за постоянно в България. Учи първо в столичното 6 ОУ, а до 12 клас е в 32 СУ. Именно там започва и (кратката си) музикална кариера като барабанист на ученическата метъл банда Reckoning. По-късно Цитиридис завършва висшето си образование във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност – „Журналистика“.

3. Приносът

През 2014 година Николаос получава приза „Млад журналист“ от годишните медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Причината е негов материал за сайта, в който по това време работи.

4. Стартът на кариерата му като стендъп комедиант

Своите първи опити като стендъп комедиант Нико прави на сцената на Comedy Club София през 2016 година в шоуто „Open Mic”. След по-малко от година мениджърът на клуба предлага на Цитиридис да започне кариерата си в ускорената програма за стендъп комедианти.

https://www.10te.bg/zabavlenie/10-lyubovni-pisma-shte-spechelyat-nagradi-za-sveti-valentin/

6. Стендъп новините

През 2017 година стартира каналът на Стендъп новините в YouTube. Всеки уикенд заедно с Иван Кирков и част от участниците на Comedy Club, коментират всевъзможни истории, случили се през седмицата в клуба и извън него.

7. За първи пътна голяма сцена

Отново през 2017 година е първото шоу на Цитиридис в зала 1 на НДК, заедно с останалите 8 участници. Старт на шоуто на 1 април дава именно Николаос.

8. Резидент на Comedy Club София

Николаос участва в най-големите стендъп комеди шоута у нас, има и стотици изяви в столичния Comedy Club. Част е и от четири последователни издания на „Фестивала на комедията”. През 2019 година получава титлата Резидент на Comedy Club. Пак през същата година изписва името си и върху най-престижната награда за стендъп комедия в България – Комедиант на годината.

10 любопитни факта за Николаос Цитиридис

9. Дебютната книга

Година след като създава Facebook страницата си „Ревюта на вафли„, Николаос Цитиридис представи и книгата, вдъхновена от нея – „За вафлите и хората“. Тя съдържа 42 разказа, в които Нико прави ревю на нещата от живота („от къпането до бързите кредити“) и ги оценява от 1 до 10 по „скалата на един истински вафлоядец“.

10. Първата му изява като водещ на вечерно шоу

От 27 януари 2020 г. Нико става водещ на „Шоуто на Николаос Цитиридис“ – всяка делнична вечер известни български и международни знаменитости и влиятелни публични фигури разказват за живота и кариерата си. А ефира на bTV се оказа удобно място, в което Нико съчетава разнородните си артистични таланти с истинско майсторство в хумора.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *