Изобретенията са като исторически тласък за развитието на човечеството. С тяхна помощ животът ни днес е много по-улеснен, в сравнение с битието на предшествениците ни.

Въпреки това обаче, някои изобретения ще останат в архивите като напълно нефункционални и дори леко нелепи. Изобретения, които днес гледаме с абсолютна насмешка, заради пълната им безполезност. Ето 10 от най-ненужните изобретения от миналото.

1. Финландска преносима сауна

Това изобретение е по-забавно, отколкото можете да си представите. Въпросът е – какъв е смисълът да си носите сауна със себе си? Освен нелепата си форма, тя изобщо не е удобна, а също така не е и толкова ефективна. Това изобретение е доста критикувано заради модела, формата и качеството му.

2. Мяукаща машина

Мяукащата машина представлява кутия, която издава звуци на котка. Изобретението е създадено с цел да плаши мишки и други дребни твари. След като обаче днес не я използваме, май не е имала ефект върху малките мишлета.

3. Електромерът на Хюбърд

Изобретението е измислено от Ел Пон Хюбард. Той твърди, че с този уред може да се провери дали зеленчуците и плодовете изпитват болка. Използвал го върху домат и твърдял, че той крещял, докато бил разрязван. Изобретението било забранено от църквата, защото откривателят му се бъркал в знанието за духовната свобода на душата.


4. Светещи автомобилни гуми

Светещите автомобилни гуми били измислени през 1961 г. Те били направени от синтетична гума и крушки, които били вътре в гумата. Това може да е много ценна придобивка, ако случайно вечер си изпуснете нещо в неосветена улица.

5. Външна бебешка клетка

През 1937 година изобретението е представено пред бебешкия клуб в Челси, Лондон. То представлява въжена клетка, която се поставя от външната страна на прозореца, като целта й е в нея да настанявате рожбата си.

6. Медоцет или оцетомед

Става дума за приятна смесица между мед и оцет. Идеята е на Айб Симпсън, а какво точно е искал да постигне с нея е, в най-добрия случай, неясно. Може би е искал да има нещо универсално, с което да подправя едновременно, да кажем, супа и чай.

7. Качулка за къпане

Желаете ли да си вземете освежаващ душ и след това да се гримирате, или обратно? Не, не! Не се учудвайте. Качулката за къпане е измислена специално за жени, които искат първо да се гримират и след това да се изкъпят. Това изобретение може да се ползва само и единствено, за да намери място е класация, събрала най-ненужните изобретения.


8. Цигаре за дъждовно време

Всички пушачи са наясно колко трудно е човек да пуши, ако навън вали. Това изобретение е измислено през 1954 г. от Робърт Щерн и представлява дълга пръчка, на която се слага цигарата, а върху нея има пластинка, наподобяваща чадърче, която предпазва цигарата от намокряне.

9. Цигаре за двама

Замисълът на колелото тандем е  – двама въртят педалите, а един държи кормилото. Цигарето за двама е горе-долу със същата идея – единият пали и двамата дърпат. Вероятно е създадено за влюбени двойки, които обичат да правят всичко заедно или за сиамски близнаци. Остава въпросът как се изтръсква пепелта.

10. Цигаре за цяла кутия цигари

И пак нещо, останало в списъка на безполезните изобретения, създадено специално за пушачите през 1955 г. След като да пушиш една цигара след тежък работен ден е толкова приятно, колко ли по-яко ще е, ако пушиш 20 наведнъж. Всъщност това най-добре зае белият дроб…


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *