Казват, че най-хубавите неща в живота са безплатни. Наоколо е пълно с прости удоволствия, с които сме свикнали и често не им отдаваме значение, но всъщност много обичаме. Хората казват също, че истинската сладост в живота са дребните неща. И не е нужно да спечелиш от лотарията, за да им се насладиш. Малките, прости удоволствия са безплатни.

Замислете се над това, отпивайки от сутрешното си кафе с доволна усмивка. Или когато се излежавате на плажа, под сянката на чадъра, наслаждавайки се на песента на морето. Сред природата, дишайки свеж въздух, заобиколени от тишина и спокойствие. Разхождайки се вечер под ясно и осеяно със звезди небе.

Когато слънцето изгрява, когато слънцето залязва. Отпускайки се блажено в гореща вана. Дори когато тръгвате на работа и стигате на време, защото няма задръстване. Днес животът ни е изтъкан от толкова много стресови ситуации, че понякога се чувстваме безпомощни, а спасението е в малките удоволствия. Робърт Бралт казва „радвай се на малките неща в живота, защото един ден ще се обърнеш назад и ще осъзнаеш, че всъщност точно те са били големите неща“.


1. Да лежиш с часове до любимия човек

“Гладувам за твоите устни и думи, за всеки твой косъм…
и още гладувам за твоя преливащ се смях,
за ръцете ти с цвят на узряла пшеница,
гладувам за бледия камък на твоите нокти,
за твоята кожа – бадем недокоснат – гладувам…”

Пабло Неруда

2. Тишината

3. Изгрев/залез

4. Ясно нощно небе, осеяно със звезди

5. Звукът на морето, докато се излежаваш под чадъра на плажа

6. Гореща вана

Според американско проучване, горещата вана има способността да прогонва самотата и депресията. А и сякаш да отмие лошото настроение. Можете да постигнете СПА ефект, като използвате билки и етерични масла, а след това си вземете хладен душ.

7. Сутрешното кафе

„Ароматът на кафе е ароматът на семейното щастие. Когато жена ми приготвя кафе за мен, това и носи наслада, защото знае, че така ще донесе наслада на мен…”

Антъни Капела из „С дъх на кафе“

8. Няма задръстване!

Според британско изследване, мъжете шофьори по-трудно запазват хладнокръвие в задръстванията от жените. А ако такова липсва, сякаш от плещите пада огромен товар и светът ти се струва по-справедлив.

9. Поспиване в дъждовен ден

Едва ли има друго място което бихте предпочели, освен да сте в леглото, когато леко ръми и дъждът оглушава тишината, като се удря в прозорците, а вие спокойни блажено заспивате.

10. Мастурбиране

Според статистика 96,3 на сто от мъжете и близо 60% от жените „правят любов със себе си“. Освен че се нарежда сред любимите малки удоволствия, от медицинска гледна точка самозадоволяването води да нормализиране на сърдечносъдовата дейност; помага за излизане от депресия; отделя по-голямо количество ендорфин (хормон на щастието); подобрява съня и паметта, подсилва имунната система; подобрява тонуса и цвета на кожата.

Enjoy!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.