Факт е! Няма съвършени хора. Или може би има, но те са скрити някъде из дебелите книги и на големия екран. На всеки човек му се случва да направи гаф, като най-трудно винаги е обяснението след това. Седиш и си мислиш какво ще кажеш, как ще оправдаеш глупавата си постъпка, дали ще мине номера… и още куп неща от този род.

Проблемът става още по-голям, ако са те хванали на „местопрестъплението“. И все пак има хора, които веднага биха измислили толкова истинско оправдание, че едва ни някой би се усъмнил в думите им. Има обаче и такива, които в миг загубват цялата си оригиналност и механично хващат първото клише, за което се сетят. Ето 10 от най-нелепите оправдания.

1. Не е това, което си мислиш!
Често използвана фраза, но лишена от всякакъв смисъл, защото в крайна сметка ти не знаеш какво си мисли човекът отсреща.

2. Аз не исках, но то просто само се случи!
Няма начин нещо да се случи само. Може и да не си искал, но все пак, за да се случи дадено нещо някой трябва да има намеса, а в случая този някой явно си ти.

3. Не съм виновен!
Даже и наистина да е така, едва ли в този момент някой ще ти повярва. Ако наистина нямаш вина за случилото се, по-добре се опитай да докажеш невинността си, вместо да смотолевиш някое подобно оправдание.

4. Не знам какво стана!
Ако например си блъснал служебният автомобил, няма начин да убедиш шефа, че не знаеш какво е станало. По-добре си признай че си виновен, отколкото да се правиш на пълен малоумник.


5. Не си видял/а правилно!
Поредният глупав опит за оправдание. Ако са те хванали на „местопрестъплението“, няма никакъв смисъл да обясняваш, че не са те видели правилно. Всеки ще повярва на очите си, не на теб.

6. Това не е вярно!
Ако са те „заловили“ в момента на гафа, не прави опити да казваш нещо от този род. Вярно или не, който те е хванал сам ще реши.

7. Ще ми се пръсне сърцето от притеснение!
Дори и да е така, когато си направил някоя „велика’ глупост, никой не го е еня за твоето сърце, затова няма смисъл от подобни безсмислени коментари.

8. Аз исках така да го направя, но то стана иначе!
Какво си искал да направиш, в момента не е важно. По-важно е какво си направил, а дали си искал или не – по-добре остави коментара за себе си.

9. Тези дни хич не ми върви!
Може и така да е, но не го коментирай с хора, пред които си сгафил, защото ще продължава да не ти върви, ако се сещаш… Може да го споделиш с приятели, но не и пред „съдниците“ ти.

10. За бога, защо все на мен ми се случват нещастия?
Този въпрос може да го зададеш сам на себе си, или на Бог, но не го споменавай пред този, който те е хванал в момент на издънка. Това ще ти донесе само още повече „нещастия“.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *