Сладкишите – вкусното изкушение за малки и големи, враг на зъбите и всякакви диети. Свикнали сме да ги хапваме навсякъде и по всяко време. И често прекаляваме с тях. Имаме си и любими вкусове. Ние обаче избрахме няколко лакомства, които по никакъв начин не се вписват в критериите за нещо вкусно, да не говорим за примамливо.

По неизвестна за нас причина производители на сладкарски изделия по целия свят се заемат със задачата да измислят меко казано странни на вкус лакомства. Какви идеи им хрумнаха? Повярвайте, има доста откачени. Риба тон със захар, карамелизирани буболечки, маймунски сополи, ушна кал и мръсни чорапи това са само част от асортимента на най-откачените сладкиши в света.

10. Ear Wax Candy

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Идея си нямаме какви точно са на вкус тези бонбони, но се съмняваме, че нормален човек би пожелал да сложи ушна кал в устата си. А тези бонбони приличат точно на това, дори опаковката им е като на ушна мида. Какво целят производителите на това „лакомство“? И за нас остава мистерия…

9. Candy Scabs

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Тази бонбони изглеждат като засъхнала коричка на рана. Представете си само сцената – след вечеря децата ви получават за десерт подобно лакомство. За момичетата едва ли ще е много приятна изненада, но сме почти сигурни, че момчетата ще приемат подаръка с въодушевление. Все пак юнак без рана не може, а какво по-хубаво от това да можеш… да си изядеш раната.

8. Dubbel Zout

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Тези бонбони имат вкус на билката женско биле. До тук нищо странно. Растението е сладникаво на вкус и се използва при лечение на разнообразни храносмилателни проблеми. Тези конкретно обаче съдържат и огромно количество сол. За капак – на външен вид бонбоните приличат досъщ на таблетка синтетичен наркотик. Ако не искате конфузна ситуация с полицията, по-добре не ги носете със себе си.


7. Hotlix Candy

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

По принцип вкусът им си е съвсем нормален за бонбон – сладък, но в сърцевината им е консервирана… буболечка! Ако се колебаете, може да изберете между гъсеница или скорпион. Ние нямаме съмнение обаче, че този който ги е измислил, мрази насекомите. Много.

6. Gorilla Boogers

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Тук има много деликатна връзка между горилите с лакомството. На външен вид тези бонбони наподобяват съдържанието на носа на маймуната, само че е черно. Самите бонбони представляват бобени зърна в сладка обвивка. Лакомството е много популярно в Корея.

5. Ant Candy

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Тези сладкиши са от същата серия като бонбоните със скорпиони. Производителят просто е направил малко карамел и е добавил към него шепа мъртви мравки. За неверниците да уточним – насекомите са си съвсем истински.

4. Jane-Jane Tasty Tuna Tidbits

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Рибата тон със сигурност е създадена от майката природа в полза на вегетарианците и хората на хранителен режим. Въпросът е как рибата намира място в бонбоните? В този сладкиш тя е основна съставка и разбира се, много захар. Блъскаме си главата и се питаме: Защо?


3. Crick-Ettes

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Щурци с различни вкусове, под формата на чипс. Как ви се струва? Е, и това се предлага на пазара, така че може да опитате. Да, тук не става въпрос за сладко лакомство, но идеята е толкова шантава, че напълно заслужава третото място в класацията.

2. Durian Candy

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Дуриан е екзотичен плод от югоизточна Азия. Ще добавим само, че го определят като „миризливият крал на плодовете“. Вие си направете сметката. Престрашилите се да го опитат споделят, че миризмата му е нещо средно между свински изпражнения, терпентин, мръсни чорапи и лук. И на някого му е хрумнало, че може да произвежда бонбони с такъв вкус! Искахме да дадем първото място на „миризливото сладко“, докато не срещнахме BeanBoozled.

1. BeanBoozled

10-те лакомства с най-гаден вкус на света

Признаваме си, идеята на BeanBoozled ни се стори очарователна… и малко извратена. Бонбоните са под формата на малки топчета. Всяка опаковка съдържа точно 20 бонбона в жизнерадостни, ярки цветове. 10 от бонбоните са съвсем обикновени, но другите 10 са с ужасен вкус – на скункс, мухлясало сирене, развалено яйце, повръщано и какво ли не. Брилянтният момент е, че няма как да разберете какъв бонбон ви се е паднал докато не опитате.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *