За повечето от нас домашният уют означава приятна къща, апартамент или поне просторна стая с баня и тоалетна. Има обаче хора, за които всичко това е равносилно на дразнещи ограничения, поставени от стените на собственото им жилище…

Хора, за които удобство означава свободата да разполагаш с времето и пространството около себе си… Хора, които мислят различно и винаги залагат на нестандартните решения по отношение на собствения си живот…

От ексцентричност или от нужда, те превръщат превозни средства в къщи, заменят стандартната каравана с нещо по-ексцентрично и избират живота на колела пред този със съседи. Ето 10 превозни средства, превърнати в дом.

1. Училищен автобус-къща


Този стар училищен автобус е бил трансформиран в уютна къща с достатъчно пространство в нея, за да се обособят няколко зони. В него има кът с бюро, всекидневна зона, камина, кухня и легло. Дървената облицовка създава усещане за уют в автобуса, а множеството прозорци позволяват на светлината на облее почти цялата вътрешност. Къщата разполага с оборудвана баня и кухня.

2. Къща в кола от 1925 година


Една от първите „моторни къщи“ е изградена в стара кола, която е произведена през 1925 година и е от колекцията на General Motors.

3. Къща във вагон


Макар структурата на вагона отвътре да е твърде обикновена, просторното пространство на къщата е обзаведено модерно и стилно. Къщата е разположена в Портланд, в американския щат Орегон, а обзавеждането й включва зони за сън, за храна, за забавление, баня с тоалетна и много пространство за движение из къщата. Някои части са отделени със завески, за да се оформи своеобразна стая.


4. Автобус на растително олио


Просторният автобус някога е превозвал ученици, а днес е мобилна къща с „тераса“ на покрива, която е боядисана в свежи багри. Вътре в къщата има всякакви удобства, включително камина на дърва. Автобусът е интересен не само като дизайн, но като технология, тъй като се движи на растително олио.

5. Къща в самолет


Собственичката на тази необикновена къща превръща вътрешните части на самолет, който купува за 2 000 щатски долара, в уютна стая с всякакви удобства, включително канапета, телевизор и кресла.

6. Къща в боклукчийски камион


Макар вътрешните части на тази къща да не издават, тя е разположена вътре в стар боклукчийски камион. Къщата е оборудвана с всякакви модерни удобства, като в нея има кухненски кът, малка трапезария, спалня, работна зона, баня и пространство за съхранение на вещите. Трапезарията и спалнята са разположени на второто ниво на пространството, като до тях се достига по стъпалца.

7. Автобус каравана


Този стар автобус е произведен през 1994 година и е трансформиран в мобилна къща, която в горната си част има допълнително пространство, а вътрешността й е обзаведена с основните вещи, от които могат да се нуждаят собствениците ѝ.


8. Стая-линейка


Макар че линейката не е точно най-подходящата асоциация за уютна къща, вътрешността на колата е трансформирана така, че да се оформи като стая.

9. Къща в миниван


Собственикът на този ван е същински магьосник, тъй като е трансформирал вътрешната му част в мобилна стая. Макар че трудно може да се нарече светла и просторна, стаята е функционално пространство за почивка по време на път, тъй като е оборудвана с малка кухня и кътче за отмора, а в нея могат да се съхраняват доста вещи.

10. Стая в такси


Макар само временно, това обикновено такси е трансформирано в мобилна хотелска стая, която е била особено функционална по време на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *