Оставаме на тема „Световно първенство по футбол“, с бира в ръка, както милионите фенове на любимата игра по света. Наскоро стана ясно, че България е държавата с най-евтината бира в Европа, като обаче така и не стана ясно това добра или лоша новина е. Най-скъпа бира на Стария континент пък пият жителите на град Осло.

Според проучване в разгара на лятото българите консумират бира между 9-10 пъти месечно. Разбира се, по време на спортни събития тази бройка се увеличава драстично. Що се отнася до домакините на световните футболни финали – страната е на трето място по производство на пиво, с над 13 млрд. литра за 2013 година. 77% от бразилците посочват като най-голямата си страст футбола, а 35 на сто – бирата.

През последните 11 години, продажбата на бира на стадионите в Бразилия беше забранено. Мярка, наложена от правителството след редица хулигански прояви на феновете, някои от които с фатален край. От рестрикцията определено имаше ефект. На настоящото световно консумацията на пиво на футболните арени е позволена, но с лимит от по три броя за мъжете и по две за жените.

Стигаме до въпроса – кои марки бира са сред най-консумираните по света. Взимаме си жокер от изданието „Conde Nast Travel“, които са подбрали 31 предпочитани марки бири в 10 държави – участници на Мондиал 2014. Ето и 10 от най-популярните сред тях. Подредбата е произволна. И, ако обичате да пътувате по света, не забравяйте да ги пробвате.

10 от най-популярните марки бири по света1. Бразилия – Skol

Първоначално Skol е създадена с идеята за международен бранд, но в последствие става популярна по света като бразилската бира.

10 от най-популярните марки бири по света2. Австралия – Victoria Bitter

Victoria Bitter започва да се произвежда през 1900 г. в Мелбърн от известните пивовари Thomas C. Moore и Henry F. Baxter. Това е една от най-продаваните бири в Австралия.

10 от най-популярните марки бири по света3. Белгия – Jupiler

Jupiler е белгийска бира създадена през 1966 г., а името и идва от рожденото и място – Jupler. Това е най-продаваната бира в страната.

10 от най-популярните марки бири по света4. Гърция – Mythos

Mythos стартира през 1997 г. и е бранд на Mythos Brewery – втората по-големина гръцка пивоварна. В превод името на пивото означава „мит“.

10 от най-популярните марки бири по света5. Мексико – Corona Extra

Corona е мексиканска бира, която се произвежда от мексиканската пивоварна „Групо Модело“. Производството и стартира през 1925 г. Това е най-продаваната бира в Мексико, както и четвърта по продажби в света – продава се в над 170 страни на 5 континента.

10 от най-популярните марки бири по света6. Хърватия – Ožujsko

Ožujsko е марка светла хърватска бира, произвеждана от „Загребачка пививара“. Това е най-продаваната бира в страната и официален спонсор на хърватския национален отбор по футбол.

10 от най-популярните марки бири по света7. Италия – Peroni

Peroni  е най-популярната италианска бира по света. Тя започва да се произвежда през 1846 г. от компанията Peroni Brewery. От 1864 г. е собственост SABMiller със седалище в Рим.

10 от най-популярните марки бири по света8. Япония – Asahi

Asahi Breweries е японска компания производител на бира, основана през 1889 г. Лидер на бирения пазар в страната, с най-популярен продукт в момента – “Asahi Super Dry“.

10 от най-популярните марки бири по света9. Германия – Krombacher Pils

Krombacher Pils е немска бира на една от най-големите пивоварни в Германия – Krombacher Brauerei. Това е и най-предпочитаното пиво в страната.

10 от най-популярните марки бири по света10. Холандия – Heineken

Heineken Lager Beer е популярна в целия свят марка бира на холандката компания Heineken International. Пивото е произведено за първи път през 1873 г. През 2011 г., в световен мащаб, са пласирана 2,74 милиарда литра бира Heineken.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *