За разлика от Виктория Бекъм, Анджелина Джоли и Мадона, които сякаш се надпреварват колко деца да отгледат, някои звезди не желаят дори едно.

Джордж Клуни например е категоричен, че не иска никога да става баща. Секссимволът беше женен за актрисата Талия Балсам от 1989 до 1993 г, но не я дари с дете, защото: „Винаги съм знаел, че бащинството не е за мен. Да отглеждам деца е огромна отговорност и трябва да бъде мой приоритет. Но моят приоритет е работата ми. Поради това никога не съм се женил повторно“.

И ако за мачо от неговия калибър цялото това изказване звучи съвсем на място, то има и популярни дами, които са с подобно отношение към децата.

Тези зрели, красиви и супер успешни жени не биха променили за нищо на света спокойния си живот, камо ли да включат в него безсънни нощи и смяна на пелени. Поне така твърдят в безбройните си интервюта… Дали обаче наистина го мислят, едва ли някога ще разберем. Ето 10 известни дами, които не искат да имат деца.

10 известни дами, които не искат да имат деца1. Ким Катрал (56)

Звездата от „Сексът и градът“ не обича децата и на екрана, и в живота. Актрисата се е омъжвала цели три пъти и още толкова се е развеждала. Явно семейният живот наистина не е за нея! Ким споделя пред Oprah Magazine, че много би искала обществото да не я съди за избора ѝ. „Изобщо не съжалявам, че не съм станала майка. Добра леля съм, например, но след работа обикновено искам да се върна вкъщи и да си почивам“, казва актрисата точно в стил „Саманта“.

10 известни дами, които не искат да имат деца2. Ева Мендес (39)

Ева също предпочита здравия сън и спокойния живот. Красивата актриса беше обвързана близо 10 години с режисьора Джордж Гаргуревич, а сега е гадже на Райън Гослинг, но и за момент не си е мислила за традиционно голямо семейство. Ева споделя: „Накъдето и да се обърнеш – деца! Като ги гледам си мисля – аз няма да имам такова. Има толкова други неща в живота, които искам да пробвам“.

10 известни дами, които не искат да имат деца3. Джесика Бийл (31)

Джесика се жалва от манията на приятелките си да я приобщят към клуба на майките. Все пак Джесика се ожени през 2012 г. за Джъстин Тимбърлейк, с когото преди това бяха гаджета цели 5 години, но наследници все още няма, възмущавали се близки на звездата. По отношение на деца обаче, актрисата не бърза и за момента кучето ѝ е достатъчно.


10 известни дами, които не искат да имат деца4. Хелън Мирън (68)

Една дама на почтената възраст от 68 години обикновено не само мечтае, но е и заобиколена от внуци, но актрисата Хелън Мирън няма такива планове, защото няма и наследници. С режисьора Тейлър Хекфорд са женени от 1997 г., но актрисата споделя, че в ранното си детство е преживяла психологическа травма, когато е гледала филм с раждане. Ужасът от болката на родилката се е запечатал дълбоко в съзнанието на звездата и дори самата мисъл за деца я отвращава.

10 известни дами, които не искат да имат деца5. Опра Уинфри (59)

Опра е друга бездетна знаменитост, която не съжалява за избора си да няма деца. Водещата не е била грижовно отгледана като малка и според нея това е причината да не може от своя страна да се грижи за някой друг. „Помня как ме помолиха да гледам за малко 4-годишно момченце. Тогава реших, че няма да имам деца“, разказва чернокожата супер звезда. Въпреки че не може да се похвали със собствено потомство, Опра е горда покровителка на стотина студентки от девическа академия в Южна Африка. „Не съм се и замисляла за мои деца, но съдбата ми подари 152 дъщери“, казва тя пред Extra TV.

10 известни дами, които не искат да имат деца6. Рене Зелуегър (44)

„Децата са доброволно робство“, твърди Рене и се радва на спокойствието си, гледайки как брат ѝ не може да си вземе дори душ на спокойствие от децата. Рене е убедена, че „малките тирани“ крадат не само от кариерата, но и от личния живот достатъчно, така че звездата за момента няма намерение да се излага на подобно мъчение.

10 известни дами, които не искат да имат деца7. Камерън Диаз (40)

Друга звезда, която не се замисля за наследници, е 40-годишната Камерън Диаз. „Млада съм, наслаждавам се на живота и това е именно защото нямам деца“, разказва през списание Parade светлокосата актриса. Тя не може да проумее защо обществото налага жената задължително да роди – „и без това земята е пренаселена“, шегува се Камерън. Но е сериозна, когато става въпрос за личния избор. „Жените се боят да говорят за нежеланието си да родят, защото другите започват да ги избягват“, твърди актрисата и твърдо застъпва позицията на свободния избор.


10 известни дами, които не искат да имат деца8. Милен Фармер (51)

Милен никога не е криeла негативното си отношение към брака и децата. „Напълно достатъчни са ми моите маймунки“, разказва френската звезда. Тя притежава две подскачащи маймунки със звучните имена И Ти и Леон, които явно са пълен заместител на детската глъч в дома на Милен.

10 известни дами, които не искат да имат деца9. Фамке Янсен (47)

Звездата от „X-men“ е поредната нежелаеща да се възпроизвежда знаменитост. Тя знаела още от малка, че майчинството не е за нея, след като гледала как двете ѝ сестри в захлас играели с кукли, докато тя не се интересувала от момичешките играчки. „Още тогава говорех, че не искам деца като порасна“, спомня си холандката актриса. Днес тя се радва на бостънския си териер Ликорис.

10 известни дами, които не искат да имат деца10. Жаклин Бисe (68)

Звездата от „Летище“ и „Дива орхидея“ не страда от угризения за това, че не е станала майка. „Имам живота, който винаги съм искала, а той не включваше да бъда майка“. Тя се радва, че е кръстница на Анджелина Джоли и с гордост гледала как расте тя. Явно с днешна дата и многобройната челяд на Анджелина замества липсата на такава при френската актриса.


Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *