Евтини самолетни билети

Сигурно всички сте наясно с този факт, но нека напомним още веднъж – не трябва да се доверяваме на всичко, което видим и прочетем в интернет. Глобалната мрежа изобилства от всевъзможни „изпитани“ съвети и разкрасителни процедури, но това съвсем не означава, че те са безопасни.

За да предотвратя бъдещи проблеми и много сълзи на разочарование, се заех с тежката задача да „превъртя интернета“ и да отсея 10 от най-съмнителните съвети, които могат да се окажат и доста опасни. Момичета, ще ми благодарите после, сега вижте за колко откачени неща става въпрос.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето10. Безцветен лак за нокти за прикриване херпес на устните

Не прилагайте този интернет съвет на практика, тъй като лакът, нанесен върху подобен тип обрив, може да предизвика значително по-сериозно дразнене или влошаване на раничката. Просто си купете специален крем от аптеката.


10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето9. PVA лепило за премахване на черни точки

Абсолютно неефективен и опасен начин. Лепилото може да причини алергии, дразнене или да попадне в роговицата на окото. За премахване на черни точки използвайте по-безопасни средства – например специални лепенки за почистване на кожата.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето8. Уголемяване на устните в домашни условия

Вероятно и вие като малки сте правили този номер – да поставите устните си в чаша и да издърпате въздуха. След няколко минути вместо плътни и секси устни като на Анджелина Джоли обаче, ще се сдобиете с ужасни сини очертания и безформено подути устни.


10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето7. Лак за коса като фиксатор за грим

В интернет пространството ще откриете съвети как да използвате лака за коса не само за фиксиране на прическата, но и като фиксатор на грима на лицето, а също и като средство за стесняване на порите. Но внимавайте! Веществата, съдържащи се в лака за коса, могат да причинят дразнене, обрив и зачервяване на кожата.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето6. Суров картоф за мазна кожа

Картофът със сигурност е полезен продукт, но все пак не го използвайте като средство срещу мазна кожа. Веществата, съдържащи се в него, могат да запушат порите и да причинят акне. Козметичната индустрия предлага огромен избор от продукти за мазна кожа, така че просто трябва да изберете някой от тях.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето5. Лимонов сок против лунички

Този метод може да се прилага, само при условие, че нямате алергии или кожата ви не е прекалено чувствителна към слънцето. А светлата кожа, която е податлива към появата на лунички е точно такава. Затова е по-безопасно да използвате кремове, богати на витамин С.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето4. Моливи за рисуване, вместо очна линия

Без значение колко привлекателна изглежда тази идея, по-добре не опитвайте. Химическият състав на молива за рисуване определено не е безопасен за очната лигавица. Пък и на пазара има доволно голямо разнообразие от цветни очни линии, така че рискът не си заслужава.


10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето3. Дезодорант против изпотяване върху лицето

Антиперспирантите силно изсушават кожата. Това се дължи на съдържащите се в тях алуминиеви соли, които постепенно регулират изтичането на пот, като запушват порите. А в комбинация с гримовете, кожата въобще не може да диша. Както знаете, това никак не е добре за лицето ви.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето2. Кафе за придобиване на бронзов загар

Този метод не е опасен за здравето (освен, разбира се, ако нямате алергия), но също така е и неефективен. Употребата на малко кафе може и да промени цвета на кожата ви, но ефектът ще е кратковременен и в крайна сметка доста скъп.

10 интернет съвета за женска красота, опасни за здравето1. Детска козметика, вместо обичайната

Използването на детска козметика от възрастните е опасно, тъй като тя е разработена за кожа, която практически няма почти никакъв защитен слой, за разлика от кожата на възрастните. В резултат употребата на такава козметика ще затрудни дишането на кожата и може да доведе до по-сериозни проблеми, които могат да се избегнат, използвайки козметични средства, съобразени с възрастта ни.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.