След коледната украса, великденската може смело да се нареди на второ място по важност в годишната ни домашна аранжировка.

За да се справите перфектно с това предизвикателство, ще ви помогнем да поканите великденския заек в дома си, предлагайки ви 10 интересни идеи за великденска декорация.

1. Зайци от яйца

10 интересни идеи за великденска декорация

Колкото и странно да звучи, декорираните яйца под формата на малки, бели зайчета всъщност са доста добра идея! Единствените материали, които ви трябват са няколко парченца плат, картон за крачетата, панделки и 4-5 кухи яйца. Следвайте модела от картинката и разположете очарователните зайци във великденския ви кът!

2. Яйца с шнорхел

Дори и до този момент да не сте си представяли как можете да свържете великденско яйце с шнорхел, следващото ни предположение ще разбие границите на нормалното, за да ви представи една наистина оригинална идея! Използвайте секундно лепило, за да прикрепите обикновена капачка и отрязана сламка за вече боядисано яйце и voilà!

3. Салфетка във формата на заешки уши

10 интересни идеи за великденска декорация

Сигурни сме, че всяка домакиня иска да покаже най-доброто от себе си по време на декорацията на великденската трапеза. Точно затова потърсихме вариант за нестандартно и в същото време забавно украшение! Ако искате да изненадате гостите си, можете да декорирате салфетките на масата във формата на заешки уши. Идеята може да бъде приложена не само с платнени, но и с хартиени салфетки.


4. Венец от яйца

Често пъти украсяваме вратата на дома си за Великден с красив венец. За да запазим обаче нетрадиционния дух, ще ви предложим вариант за декорация без клонки и без допълнителни елементи. Използвайте отново помощта на кухите яйца, боядисани този път в желания от вас стил. Чрез достатъчно стабилна тел оформете яйцата в кръг и скрийте края на телта с красива панделка. Просто, и в същото време подходящо за всеки дом!

5. Свещи в черупки от яйца

10 интересни идеи за великденска декорация

Следващия път, когато използвате в кухнята яйца, помислете добре преди да изхвърлите разполовените черупки, защото интересната им форма може да бъде използвана с декоративна цел! Вземете най-подходящите части от черупката и поставете в тях разноцветни свещички. Подредете ги покрай панера ви с боядисани яйца и вече имате оригинален великденски кът!

6. Чичко Тревичко в яйце

И след като се научихме да не изхвърляме отстранените черупки от яйца, защо да не ги добавим и в друг вид странна декорация? Следващото ни предложение е домашно приготвен Чичко Тревичко в черупка от яйце! Идеята е лесна и изключително подходяща, ако имате дечица. Сигурни сме, че ще се радвате на резултата точно толкова, колкото и те, защото когато косата на господина порасне ще получите прекрасен великденски сувенир!

7. Великденски кокошки

10 интересни идеи за великденска декорация

Кокошките и малките пиленца са следващият неделим великденски елемент, на който ще обърнем внимание. За тези, които имат известен талант с иглата и конеца, можем да предложим вариант за ушиването на приятни великденски кокошки. Срещу няколко парченца плат и малки копчета за очи, можете да получите цял куп пиленца, които да подредите в декоративното ви великденско гнездо.

https://mustak.bg/

8. Великденска възглавничка

След като вече заинтригувахме шивачите, ще ви предложим и още един вариант за домашно ушити декоративни възглавнички. Украсете дивана в хола или внесете малко настроение в спалнята, обвивайки възглавниците с великденски калъфки. Можете да получите резултата от снимката, наслагвайки отделните елементи един върху друг.

9. Ваза от бонбони

10 интересни идеи за великденска декорация

Замисляли ли сте се някога, защо вместо вода да не добавим във вазата цветя – бонбони? Декорацията е лесна, красива и най-важното – вкусна! Заредете се с голяма доза бонбони в предпочитан от вас цвят, добавете по средата маршмелоу и украсете вазата с цветя. Ако искате да изядете декорацията след това, ви препоръчваме цветята, които добавяте да са изкуствени.

10. Ваза от яйца

И както можете да сложите във вазата бонбони, така можете да добавите също боядисани яйца. За да постигнете резултатът от снимката, поставете в средата на вазата чаша, в която ще добавите цветята. Запълнете разстоянието между чашата и външната част на вазата с яйца и вашата декорация ще изглежда по абсолютно същия начин!

Коя е вашата любима великденска декорация? Споделете с нас нестандартните си идеи в коментарите…Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *