Преди няколко години, за успокоение на родителите, британски учени излязоха със становището, че прекараните часове пред малкия екран или компютъра не вредят на социалното развитие на децата. Днес 80% от забавлението на подраставащите преминава в социалните мрежи и електронните игри и все по-малко в гледането на телевизия.

А в недалечното минало голяма част от забавлението се изразяваше в следенето на комедийни сериали и то в големи компании – на гости в някой приятел. Това беше социалната мрежа на 90-те – комедии, забава пред блока и щури игри.

Днес, когато всички филми са на един клик разстояние и телевизионните доставчици дават възможност да връщаме до седмица назад, имаме страхотен шанс за домашно кино, като гледаме всички серии в един ден. И така, ето го и филм-листа с 10 от любимите комедийни сериала у нас и по света – смехът е гарантиран!


10. „Без пукната пара“

„Без пукната пара“ е американски ситком, който стартира през 2011 година. Действието ни разкрива живота на две момичета. Едната е Макс, която се е сблъсквала, с какво ли не и живее под наем в Бруклин. Другата е Кералайн, която е типичната разглезена щерка, която след ареста за финансови измами на баща си и конфискацията на имуществото им, започва работа като сервитьорка. Излъчването на сериала в България започва през 2014 година.

9. „Алф“

„Алф“ е американска комедия, създадена от NBC между 1986 г. и 1990 г. Сериалът е пародия на филма „Извънземното“. Главният герой е симпатично извънземно, което попада на Земята след разбиването на космическия му кораб, тръгнал от планетата Мелмак и озовал се в гаража на семейство Танер. Семейството приема Алф и го прикрива както от НАСА, така и от любопитните съседи. Всеки един от епизодите е озаглавен на някоя песен, като заглавието и е свързано с действието в съответната серия. В България започва да се излъчва през 1989 г. по БНТ.


8. „Щурите съседи“

„Щурите съседи“ е испански комедиен сериал, проследяваме живота на група съседи, обитаващи малка кооперация. Снимките продължават пет сезона, като в България сериалът стартира през юли 2010 година, а малко по-късно през същата година е излъчен и последният сезон. Предвид нестихващия интерес оттогава досега сериалът е повтарян, няколко пъти.

7. „Етажна собственост“

„Етажна собственост“ е още един български комедиен сериал, чийто първи сезон стартира през 2011 г. Поредицата завършва с четвърти сезон през 2013 година. Действието се развива в реална среда в столичния квартал „Надежда“. Героите са съседи, които заедно преодоляват проблемите, свързани с отрицателните черти на народопсихология ни.

6. „Модерно семейство“

„Модерно семейство“ е американски ситком. В България започва да се излъчва в началото на 2012 година. Действието се развива около живота на Джей Причет и семейството му. Отличаващо за сериала е, че успоредно с действието, героите коментират случващото се в стил „доку-риалити“. На 10 май 2017 г. продуцентите подновяват снимките по девети и десети сезон.

5. „Всички обичат Реймънд“

„Всички обичат Реймънд“ е американски ситком, стартирал през 1996 г. и завършил през 2005 година. Сюжетът се развива в девет сезона. Той разкрива отношенията в семейството на Реймънд Бароун и е типичен за доста комедийни сериали в САЩ.


4. „Столичани в повече“

„Столичани в повече“ е български комедиен сериал, в който участват редица известни актьори. Действието се развива в единадесет сезона, като дебютът му е през май 2011 г., а големият финал беше през пролетта на 2017 година. Сериалът се превръща в любим на родната публика и най-гледан в тази категория за България.

3. „Малкълм“

„Малкълм“ е американски ситком в седем сезона. Първи епизод се излъчва в САЩ през 2000 година, а зрителите пред малкия екран са над 23 милиона души. Носител е на седем награди Еми. Главният герой Малкълм говори директно на зрителя, разчупвайки стереотипа между сцената и публиката. В България сериалът се излъчва по bTV до шести сезон, а седми – по Fox Life.

2. „Двама мъже и половина“

„Двама мъже и половина“ е американски комедиен сериал. Стартира през 2003 година и се излъчва в продължение на единадесет години – до 19 февруари 2015 година, когато продуцентите му обявяват, че сезон дванадесети ще е последен. Ролята на чичо Чарли изпълнява Чарли Шийн. Именитият актьор участва до осми сезон, когато е уволнен, заради обидите му по адрес на продуцента Чък Лори. В девети сезон се появява нов образ в лицето на Аштън Къчър, който играе от финала. „Двама мъже и половина“ е един от най-гледаните комедийни сериали. Премиерната серия от девети сезон е проследена от 28 милиона души само в САЩ.

1. „Приятели“

„Приятели“ е американски ситком и е един от най-обичаните от 90-те до днес. Сериалът стартира през 1994 г. и се излъчва до 2004 г. Сюжетът се развива в десет сезона или по-точно 236 епизода. Лентата проследява живота на шестима приятели. Интересен факт е, че финалният епизод през 2004 година е абсолютен рекордьор по гледаемост – от над 51 милиона душа от цял свят.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.