Игралният филм „Красавицата и Звярът“ беше пуснат по екраните в началото на 2017 година и събра цели тълпи почитатели на класическата история. Популярността на лентата е разбираема: кой от нас не е гледал анимацията като дете? Кой не би искал да сравни игралната версия с класическата история за красивата Бел и Звяра.

Ако и вие (като нас) сте съхранили в сърцето си любовта към анимационните филми от едно време, имаме добра новина. През следващите няколко години предстои преиздаването на едни от най-известните анимационни истории. Но като игрални филми. За някои от тях са привлечени едни от най-известните режисьори и лица на Холивуд, за други все още не се знае почти нищо. Което още повече повишава интереса ни към тези проекти и определено вече ги очакваме с нетърпение.

10. Аладин

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Режисираната от Гай Ричи игрална версия на класическата анимация „Аладин“ се очаква по екраните през май 2019 година. Ролята на Аладин е поверена на Мена Масуд, на Жасмин – на Наоми Скот, а всеобщият любимец – джинът от лампата, ще бъде изигран от Уил Смит. В игралната версия ще може да чуете някои от музикалните композиции от оригиналната лента, както и нови песни.


9. Чаровният принц

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

За този проект се заговори преди няколко години, но детайли по него все още не са много известни. За режисьор на лентата е избран Стивън Чобски, който изглежда си пада по адаптациите на известни анимации – той е един от сценаристите на „Красавицата и звяра“от 2017 г. Засега знаем, че филмът ще представи нова гледна точка към Чаровния принц – тази на неговия брат, който не се вписва напълно в очакванията на кралското семейство. Но за кой принц става въпрос? За този от „Снежанка“ или този от „Пепеляшка“?

8. Мулан

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

За филма е известно само, че премиерата му е планирана през 2019 година. Режисьор на лентата е американецът Ники Каро, а в ролята на Мулан ще се превъплати китайската актриса Лиу Ифей, позната и като Кристъл Лиу.


7. Питър Пан

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Още една адаптация, за която не се знае много. Датата на премиерата засега се пази в тайна. Режисьор на лентата е Дейвид Лоуъри, когото помним с работата му по „Драконът на Пийт“ от 2016 г.

6. Круела

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Игралната версия на любимата анимация „101 далматинци“ ще излезе по кината през 2018 година и отново ще ни разкаже историята на култовата злодейка Круела де Вил. Режисьор на филма е Алекс Тимбърс, а главната роля ще бъде изиграна от… очарователната Ема Стоун. Съгласете се, че ще бъде интересно да изгледаме филма, само за да видим как сладката и лъчезарна Ема ще се превъплъщава в злата Круела.

5. Малката русалка

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

За новата версия на „Малката русалка“ се знае твърде малко. Но като изключително добър сигнал за успеха на филма, може да отбележим факта, че по саундтрака на лентата работи композиторът Алън Менкен. Той е човекът, който стои и зад музиката на анимацията „Малката русалка“ от 1989 година.

4. Дъмбо

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Премиерата е насрочена за март 2019 г. Филмът по класическата анимация от 1941 година определено си струва чакането – по снимките работи големият Тим Бъртън. Сексапилният Колин Фарел ще играе Холт, бивша циркова звезда, който помага на слончето Дъмбо да открие, че може да лети с големите си уши. Фаталната красавица Ева Грийн пък ще се преобрази в ролята на французойката, майсторка по въздушна акробатика Колет.


3. Пинокио

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Режисьорът на екранизацията на „Пинокио“ все още е неизвестен, но окончателната версия на сценария е дело на Крис Вайц. За киноманите той е познат с работата си по „Rogue One: История от Междузвездни войни“, което ни дава надежда, че проектът ще си заслужи чакането.

2. Кристофър Робин

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Филмът на Марк Форстър ще бъде пуснат през август 2018 г., а ролята на порасналия Кристофър Робин ще бъде изиграна от Юън Макгрегър. Историята: възрастният Кристофър Робин е обикновен семеен мъж от работническата класа, който напълно е загубил някогашното си богато въображение. Приятелите му от детството, водени от Мечо Пух, имат нелеката задача да върнат на Кристофър способността да се наслаждава на живота.

1. Цар Лъв

10 любими анимации, които ще видим и като игрални филми

Римейкът на едноименната анимация от 1994 година ще излезе на екран през лятото на 2019 година. Режисьор на лентата е Джон Фавро, а актьорският състав е настина звезден: Доналд Глоувър като Симба, Бионсе като Нала, Джон Оливър – Зазу. Режисьорът е работил по „Книгата на джунглата“, в който умело използва технологията на виртуалната реалност. Сега обещава, че в „Цар Лъв“ ще има още повече ефекти. Между другото, ако харесвате песните от анимацията, имаме изненада – те ще присъстват и в игралната версия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.