Още от категорията:

Лукс Бъкингамския дворец

10-те най-луксозни жилищни сгради в света

АВТОР:

Собствениците на най-луксозните къщи в света остават мистерия. Всички знаем кой е собственик на Бъкингамския дворец, но дали някой познава Тим Бликссет или индийския милиардер, построил 27-етажна жилищна сграда за себе си? Американското списание „Time“ разкрива мистерията, използвайки информация от сайта CompareCamp.com. То публикува класация на 10-те най-скъпи същи в света и късметлиите, които са достатъчно богати, за да ги притежават.

Лукс

10-те най-скъпи милиардерски жилища в света

АВТОР:

Списание „Forbes“ за поредна година публикува списъка на най-скъпите жилища, собственост на милиардери. В класацията са намерили място както имения, вили и отделни апартаменти, така и цял небостъргач, като всички са разположени в различни точки по света. 27-етажният жилищен небостъргач ‘Антилия’ в индийския град Мумбай, който принадлежи на ръководителя на гигантски местен промишлен конгломерат Мукеш Амбани, зае първо място в рейтинга на изданието. Стойността на сградата, разполагаща с 6-етажен паркинг и три площадки за хеликоптери, се оценява на стойност между 1 и 2 милиарда долара. Ето и списъка на 10-те най-скъпи милиардерски жилища в света.

Лукс

10-те най-скъпи неща в света, продавани на търг

АВТОР:

„…бедността не е порок, но нищетата, нищетата е порок“, пише Достоевски в шедьовъра си „Престъпление и наказание“. А ние, по-скоро бедни, отколкото изпаднали в нищета, ще помечтаем, обръщайки внимание днес на най-скъпите вещи, къщи и коли в света. Веднага в съзнанието изпъква култовият диамантен шах, част от колекцията на Чарлз Холандър. Той е ръчно изработен и съдържа 9900 черни и бели диаманта, съчетани с 14-каратово бяло злато.

Лукс

10-те най-луксозни марки водка в света

АВТОР:

От технологична гледна точка, водката е чист алкохол, който обикновено е филтриран и разреден с вода, преди да се бутилира. Целта на всеки производител, като изключим евтините марки естествено, е да произведе възможно най-чистия алкохол. А процесът на производство не се различава особено от този на зърнено уиски. Исторически погледнато обаче, водката не винаги е била чист спирт, без никакви добавени аромати. Напротив, имала е най-различни ухания, особено когато първоначално се е използвала за афтършейв. Съществуват безброй много рецепти, използвани през вековете, за ароматизиране на водка. Основно са се използвали, и все още се използват, билки.

Лукс

10-те най-скъпи улици в света за 2013 г.

АВТОР:

Нюйоркското „Пето авеню“ в Манхатън зае първо място в класацията на най-скъпите улици в света за 2013 г., сочат резултатите от изследване на Colliers International. Подреждането е реализирано на база средния размер на наемите за търговска площ. Улицата, известна със скъпарските си бутици, чупи всички рекорди с близо 33-те хиляди долара годишно за 1 кв.м. Изследването показва, че през 2012 г. средният размер на наемите там се е увеличил с цели 11%. Най-скъпата улица в Русия е класирана на 11-о място. Това е „Тверская“, където наемите на търговска площ достигат близо 8 хил. долара за кв. м годишно. Ето 10-те най-скъпи улици в света за 2013 г.

Лукс

10-те групи и изпълнители с най-скъпите билети за концерти през 2013 г.

АВТОР:

Ако вкъщи си имате фен на момчешката банда One Direction, на когото (или по-вероятно на която) сте обещали билет за техен концерт като подарък (например) за рождения му ден, то бъдете готови да отделите от семейния си бюджет „скромната“ сума от малко над 606 щатски долара. Петимата британци, откритие на шоуто „X Factor“, заемат второто място в класацията на най-скъпите концертни билети, като пред тях са единствено рок динозаврите от The Rolling Stones. Пропуските за концертите на Мик Джагър и компания в САЩ и Канада достигат средна цена от 611 долара – сума, която им гарантира първото място. Ето и останалите в листа на 10-те групи и изпълнители с най-скъпите билети за концерти през 2013 г.