Често се случва скритите ни подсъзнателни страхове и комплекси да се окажат пречка за нашето личностно развитие и пълноценен живот. В подобни моменти дори самите не осъзнаваме, че имаме проблем. В изучаването на човешкото (под)съзнание голямо значение се отдава на символите и цветовете: те помагат да се открият скрити психологически проблеми и дори да се коригират.

Използвайки вратите като символ на непознатото, решихме да ви отворим очите за вашите най-големи невидими страхове. Тестът е обективен, но дава основни насоки за скритото във вас. За по-пълно проучване на проблемите ви, ще трябва да се заровите по-дълбоко във вашето подсъзнание. А сега… изберете си една врата.

10. Най-вероятно вие сте лековерен и подозрителен човек. Характерно за вас е, че постоянно изпитвате смътно чувство за тревожност. Обичате да анализирате проблемите в дълбочина и сляпо вярвате в правотата си. Всичко това провокира вашата неувереност и усещането за „напрегнатост“ във вашия живот.
СЪВЕТЪТ: Отпуснете се и си напомняйте, че заобикалящият ви свят е шарен, весел и любящ. Възможно е вашите страхове да са свързани с детството – в такъв случай намерете начин бързо да се справите с този проблем, за да възстановите душевния си мир.

9. Изглежда вие сте човек, изтъкан от вътрешни противоречия. Скоро непременно трябва да се изправите лице в лице с терзанията си и да дадете воля на своите чувства. Подобна стъпка вероятно ви звучи плашещо, но е неизбежна. Не се безпокойте, човешкият мозък е уникален – в такава ситуация той просто ще премине в „режим на очакване“ на предстоящия „сблъсък“.
СЪВЕТЪТ: Когато най-после съберете смелост да се изправите пред страховете си, ще почувствате невероятно облекчение и лекота. Затова рано или късно го направете. Заради собственото си щастие.

8. Вероятно изборът ви е свързан със страх от безчувствие, изолация и бедност. Тъмните тонове и следите от мрачен разкош предизвикват разностранни асоциации. Изборът ви може да е сигнал за нереализирани амбиции по отношение на вашето благосъстояние, неосъществени детски мечти или неудовлетвореност от текущото развитие на делата ви.
СЪВЕТЪТ: Помислете добре върху нещата, които ви измъчват и си задайте въпроса – какво точно искате да постигнете в живота си? Отговорът може да ви донесе така жадувания душевен покой.


7. Може би се чувствате като в капан. Не знаете как да реагирате в заплетени ситуации. Тази врата се свързва и със скритата агресия. Ако имате навика да потискате негативните си емоции, то не се изненадвайте, ако непрекъснато се чувствате изтерзани и сломени.
СЪВЕТЪТ: Трябва да намерите изход от този капан. Ако вашите несполуки са свързани с потискането на чувствата, то трябва да намерите пътя към „безболезненото“ проявление на негативните емоции.

6. Червената готическа врата се свързва със страх от война, а в битов смисъл – страх от свади и кавги. Напрежението, агресивността и „войнствеността“ се подсилват още повече от съчетанието с черния цвят. Таите в себе си гняв, който не може да изразите свободно, заради страха, че може да изглеждате лоши в очите на другите.
СЪВЕТЪТ: Заслужава си да осъзнаете, че в определени ситуации дори най-разрушителните човешки емоции са необходими и напълно естествени. И ако понякога давате воля на чувствата си, това няма да навреди на никого.

5. Ако сте избрали кафявата врата, осветена от мека светлина, на фона на която се забелязва силует, това може да се тълкува като страх от неизвестното. Вие не вярвате в съдбата и държите всичко да бъде под ваш контрол. Това обаче крие някои подводни камъни – високо ниво на тревожност и недоверие към околните.
СЪВЕТЪТ: Не живейте с мисълта, че животът винаги ще ви изиграе някой лош номер. Не създавайте собствени „мистериозни силуети“, от които се плашите. И накрая, но не на последно място – просто престанете да се опитвате да държите всичко под контрол.

4. Подсъзнателният избор на болничната студенина, излъчвана от тази врата, говори за притеснения, свързани със здравето. Най-голям дискомфорт тази врата предизвиква у хората, които и в болниците се чувстват крайно неуютно. Като правило това се обяснява с чисто човешкия страх от различни заболявания.
СЪВЕТЪТ: Ако наистина имате сериозни опасения за вашето здраве – обърнете си към лекар. Той ще ви помогне, ако става въпрос за някакво заболяване. Ако пък се окаже, че нямате такова, то вече няма да имате повод да се притеснявате.


3. Този избор говори за страх от старостта и самотата. Бялата врата изглежда много стара, износена и занемарена. Възможно е в капана на вашето подсъзнание да са заключени отдавна забравени, но останали нерешени психологически проблеми.
СЪВЕТЪТ: Подхождайте спокойно към нещата, които ви тормозят. Научете се да ги анализирате. Повярвайте, нещата, които сте изпитали в този живот, злополучията и грешките – всички те са нещо нормално. Просто трябва да ги приемете и да продължите напред.

2. Страх от предателство, измама, изневяра. Като цяло хората с високи нива на тревожност възприемат жълтия цвят по-болезнено и мъчително, въпреки общоприетото мнение, че той носи усещане за жизнерадост.
СЪВЕТЪТ: Необходимо е щателно да вникнете в себе си, в тайните в дъното на душата ви. Защо възниква този страх от предателство? Възможно е да сте се опарили някога в миналото или имате основание да не се доверявате на партньора си. В подобни ситуации разговор с най-близките ви хора може да се окаже изключително полезен и разтоварващ.

1. Неувереност, липса на амбиция, страх да се изправите на пътя на реализацията. Червената врата е отделена, създава впечатление, че е трудно да стигнете до нея. Освен това вратата изглежда, че виси във въздуха – това говори за страх от липса на подкрепа и изолация.
СЪВЕТЪТ: Идете там, където считате, че ще сте най-полезни, въпреки вашите опасения. Единствената грешка, която може да допуснете е да се оставите страховете да ви завладеят.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *