10 от култовите реплики на Джереми Кларксън в шоуто „Топ гиър“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Преди броени дни британската обществена телевизия BBC свали от ефир един от водещите на популярното автомобилно шоу „Топ гиър“ Джереми Кларксън. Причината – скандал с продуцент на предаването, защото водещият не получил сервирана топла пържола след снимачния ден. Продуцентът от своя страна отговори, че екипът е изпуснал часа за вечеря по вина на Кларксън, а това според ръководството на медията е поредното провинение на Джереми. Водещият е отстранен до приключване на разследването по случая. BBC отказа повече информация, заявявайки, че Кларксън няма да коментира събитията.

Джереми, чието спорно поведение носи редица негативи, но и печалби за медията, вече е имал последно предупреждение заради използване на расистки език по време на снимки на шоуто. Миналата година 54-годишният водещ беше замесен в скандал, след като вестник съобщи, че е използвал думата „негър“. Той се извини, а по-късно написа в колонката си в „Sun“, че е получил последно предупреждение от ръководството на BBC и ако направи още една обидна забележка, по което и да било време или място, ще бъде уволнен.

10 от култовите реплики на Джереми Кларксън в шоуто "Топ гиър"През октомври пък екипът на предаването предизвика дипломатически скандал между Великобритания и Аржентина. При заснемане на епизод там водещите караха Порше с регистрационен номер H982 FLK, които някои свързаха с Фолклендската война през 1982 г. Тогава посланикът на Аржентина в Лондон поиска извинение от BBC, а екипът на „Топ Гиър“ беше принуден да напусне южноамериканската страна. И още едно провинение. През 2011 г. телевизията трябваше да се извини на Мексико, след като Кларксън и колегите му заявиха, че мексиканците са мързеливи и тъпи.

Часове след избухването на поредния скандал Джереми Кларксън загатна, че може да напусне предаването. В колонката си във вестник „Sun“ той риторично попита „Дали не е време старите динозаври да си ходят?“. В същото врме повече от 800 хиляди души са се подписали в интернет под искане BBC да го върне на екран. Кларксън им благодари в своята статия, но заявява, че все някога идва денят, в който трабвя да помахаш за довиждане и да се сбогуваш.

В скандала се намеси дори премиера на Великобритания. Дейвид Камерън заяви, че иска Кларксън да се върне на екран, защото децата му го гледали с удоволствие. В интервю за BBC Камерън признава, че симпатизира на водещия не само защото са приятели, а и защото е много талантлив. Много хора ще бъдат покрусени, ако предаването бъде спряно, коментира премиерът.

Телевизията засега не си е променила позицията да спре излъчването на последните три заснети епизода. Не е ясна и съдбата на бъдещите 4 серии, които трябва да бъдат снимани до края на месеца в Норвегия. Тепърва предстои изслушване на водещия и на продуцента по скандала, а договорите на Джереми Кларксън и на останалите водещи изтичат на 1 април. Въпреки честите скандали обществената телевизия досега не е спряла предаването и не си е позволила да уволни някого от тримата му водещи, тъй като през годините „Топ гиър“ се превърна в едно от най-гледаните и доходоносни предавания на BBC.

Днес ви подаряваме кратка извадка с някои от най-култовите фрази на Джереми Кларксън, изречени в шоуто „Топ гиър“. Ето само 10 от тях.

1. „Руснаците са най-отвратителните туристи на света. Разбира се, те са прекарали детството си, хранейки се с бетон и избягвайки изтезания всекидневно, затова днес не можем да ги виним, че се кипрят по плажовете с всевъзможни финтифлюшки, очила „Версаче“ и впити до болка плувки „Спидо“.

2. „Защо в Англия не готвим кучета? Ами защото не можем. Откъде-накъде корейците ще правят автомобили?!“

3. „Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли – всички сме чували, че е луда и се храни с лепило за тапети, но никой няма да й откаже, нали?“

10 от култовите реплики на Джереми Кларксън в шоуто "Топ гиър"4. „От 0 до 100 с „Порше Кайен“ отнема 5 секунди и 50 л бензин. Що се отнася до дизайна на тази кола, виждал съм гангренясали рани, които изглеждат по-добре.“

5. „Високата скорост не е убила никого. Рязкото спиране прецаква нещата.“

6. „Непонятна ми е логиката на автобусните ленти – как така някой по-беден от мен ще пристига по-бързо там, закъдето съм тръгнал и аз?!“

7. „Тих“ за дизел е като „възпитан“ за убиец.“

8. „Рено Еспас“ е добър ван, но не е нещо, с което трябва да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: „Ехей, аз имам СИФИЛИС, най-добрата от венерическите болести!“

9. „Никой във Франция не кара хубави коли. Това е така, защото французите са комунисти – страхуват се, че ако някой демонстрира заможност, не след дълго главата му ще падне отсечена в кофата.“

10. „Смятах, че съществата от „Мъже в черно“ са измислени, докато не видях стюардесите на „Америкън еърлайнз“.


Коментари

Сподели

Коментари