четвъртък, септември 19


10 оригинални идеи за подарък на любителите на виното

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 6

10 оригинални идеи за подарък на любителите на виното

Нужно е време и добър учител, за да се научим да разпознаваме нюансите на виното. Ако все пак някога сте опитвали наистина качествено вино, не е необходимо да сте специалисти, за да направите разлика от некачественото.

Стара напитка с дълга и интересна история, консумацията на която се засилва през зимата. Всеизвестно е, че пиенето на вино подобрява семейния и интимен живот… и хората са по-щастливи.

В случай, че си мислите, че най-големите почитатели на гроздовия еликсир са французите, ще сбъркате. Оказва се, това са китайците, които вярват в лечебните му свойства.

Цветът на виното, може да ви подскаже от кой регион е. Колкото по-тъмен е нюансът, от толкова по-топъл климат идва. Най-ранните източници за винопроизводство датират от периода на Неолита (8500-4000 г.) пр.н.е. Римляните са тези, които го правят популярно.

Червеното вино помага за поддържане на перфектна форма. Калориите в него се метаболизират по различен начин от калориите, набавени чрез мазнини, въглехидрати и протеини.

Добре е да сме запознати с какви храни е подходящо да се консумира всяка разновидност, за да се насладим най-добре на качествата му. Каберне Совиньон, например, е от средно до плътно вино, което се консумира с телешко или агнешко месо. Мерлото е най-предпочитаният вид червено вино за Коледните празници. Консумира се с птичи меса. Пино Ноар е добре да се съчетава с меки сирена и леки кремообразни десерти. Санджиновезе – най-доброто червено вино за паста и пица.

Винаги съхранявайте бутилките червено вино на тъмно и хладно място, в легнало положение, за да не изсъхне и окисли корковата тапа.

Сега ще ви дадем десет идеи, който може да използвате, за да зарадвате вашите приятели, любители на виното.

СЛЕДВАЩА СТРАНИЦА


Коментари

Страница 1 от 6
Сподели

Коментари