Много често стопаните на домашни любимци ги обичат повече от самите себе си, всячески се стараят да им угодят и да направят живота им максимално приятен и разнообразен. Този стремеж дава силен тласък на цяла една индустрия, която се надпреварва в последно време да предлага все повече джаджи и дизайнерски вещи, предназначени изключително за благото на четириногите членове на семейството.

И ако човек има достатъчно средства, за да може да си го позволи, спокойно би могъл да осигури кралски живот на своя питомец. В помощ на всички загрижени собственици ето някои от най-любопитните новости в тази област. Ето 10 нови продукта за благото на домашния любимец.

1. Антистрес жилетка за кучета
От стрес страдат не само хората, но и домашните им животни – например кучетата. За тях е и тази специална жилетка Thundershirt, която имитира обятия и действа успокояващо на кучето в „сложни за психиката му ситуации“.

2. Топло хранилище за котки
Няма нищо по-уютно от гледката на котката, доволно изтегнала се край печката в студен ден. Но понякога, в търсене на топлина, поляга и върху батерията на лаптопа, което не е добре нито за котката, нито за постелята ѝ. Вредните навици се изкореняват не с наказания, а с поощрение като тази котешка спалня, организирана на възможно най-топлото място в дома.

3. Играчка с четка за зъби
Не само човек трябва да спазва правилата на личната хигиена, но и кучето му. Така или иначе и в двата случая отговорността се пада на човека. На помощ тук идва дивайсът Q-Ring, който едновременно изпълнява функциите на играчка и на четка за зъби за кучето.


4. Самопочистваща се котешка тоалетна
С нея животът на всички стопани на котки ще стане значително по-лесен и щастлив. Пък и забавен – устройството прилича на мини космически кораб, който току-що се е приземил в дома ви.

5. Cubix – кучешка къщичка в стил хай-тек
Хай-тек архитектурата вече е толкова популярна, че в този стил все повече се изграждат сгради не само за хора, а и за животни. Като пример можем да посочим къщичката Cubix, благодарение на която вашето куче може да се почувства като участник в телевизионно риалити шоу.

6. Каишка с пистолет
Отстрани прилича на лазерен пистолет, с който собственикът по неясни причини стреля по горкото си куче.

7. Наушници за котки   
Добре известно е, че голяма част от живота си котките прекарват в сън. За да не ги смущава нищо в това отговорно занимание, американската компания Sol Republic създаде специалните наушници Belieber, предназначени главно за изолиране на всякакви странични шумове.


8. Bowlingual – електронен преводач от кучешки на човешки
Какво означава цялото това бау-бау и мяу-мяу? Ето това ни позволява да разберем устройството Bowlingual, което превежда кучешкият лай на човешки език. Е, не очаквайте да си водите философски беседи с вашия домашен любимец. Болшинството от неговите възгледи, които ще научите чрез това устройство се свеждат до „Искам да ям!“, „Да спя!“, „Тревога!“, „Радвам се!“

9. Pet Peek – прозорец за разширяване на мирогледа
Нашите четириноги приятели далеч не винаги могат да видят света зад пределите на двора или дома, в който живеят. А са любопитни и любознателни. Стопаните сами могат да разширят кръгозора им – например с помощта на специалния прозорец Pet Peek, предназначен за вграждане в стени и огради.

10. В памет на скъпия, пухкав приятел
Изглежда, меко казано, екстравагантно като идея и реализация, но е израз на силната привързаност и любов на холандеца Барт Янсен към любимия му котарак. Не могъл да го прежали и решил да не се разделя с него дори и след смъртта му. Затова го препарирал го и го съвместил с вертолет с радиоуправление.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *