10 известни личности в стил Пабло Пикасо

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Страница 1 от 5

На 25 октомври 1881 година е роден един от най-гениалните творци на нашето съвремие – художникът Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Мартир Патрицио Руис и Пикасо… или просто Пикасо. Той е известен със сюрреалистичните си произведения и склонността да изкривява реалността, особено когато става въпрос за портрети.

Пикасо често бил критикуван затова, че портретите му нямат почти нищо общо с оригинала, на което художникът отговарял: „Просто изчакайте 10 години и тогава ще откриете приликата“.

А представяте ли си, ако Пабло Пикасо имаше възможност да работи с Photoshop? Какви ли щяха да са портретите му тогава? Почитатели на художника решават да използват снимки на известни личности и с помощта на Photoshop да ги превърнат в портрети, наподобяващи тези на художника. Резултатът е оригинален и много забавен поглед върху творчеството на Пикасо.

По повод годишнината от рождението на гениалния творец решихме да съберем 10-те най-добри опита за пресъздаване на неговия характерен стил.

1. Джулия Робъртс

10 известни личности в стил Пабло Пикасо

Автор: kibuyu

2. Автопортрет

10 известни личности в стил Пабло Пикасо

Автор: Loth


Коментари

Страница 1 от 5
Сподели

Коментари